Korting
Korting
Korting
Korting
Korting
Korting
Korting
MEI
Nederlands, Vis en zeevruchten | €€€ | Menu4-gangen Gault&Millau diner € 56,- € 45,-
BOEK NUBOEK NUDeal
Deal
Korting
Chef Marco staat alleen in de keuken en kan daarom niet rekening houden met alle allergieën en dieetwensen. Wel mogelijk: Vegetarisch, zwanger, vlees, vis, schaal en schelpdieren (mits vermeld bij de reservering). Niet mogelijk: Veganistisch, gluten en lactose.
FNV maakt luxe uit eten gaan voor iedereen bereikbaar tijdens de FNV restaurantactie. Spaar bij de FNV voor een heerlijke korting bij de 500 leukste restaurants van Nederland.
Reserveer nu extra voordelig bij MEI en laat je culinair verwennen met het 4-gangen Gault&Millau diner voor slechts € 45,-. Dit is de aanbiedingsprijs, korting is hier al verrekend.
Heb je dieetwensen? Op het reserveringsformulier kun je je verzoeken aangeven zodat het restaurant daar rekening mee kan houden!
Let op! De kortingsprijs is alleen geldig bij een online reservering via deze website.
De korting wordt berekend over je restaurantrekening exclusief de drankjes.
Voor meer informatie over de spaaractie bekijk onze voorwaarden.
BOEK NUBOEK NU- Deze deal is geldig t/m 31 mei 2025
- Gratis annuleren tot 24 uur voor je reservering
- Geef je dieetwensen door op het reserveerformulier
Wat 30 mensen zeggen over MEI
Eten | |
Service | |
Sfeer |
We hebben ontzettend lekker gegeten. Hele bijzondere combinaties. Ware smaaksensatie! Heerlijke wijn. Echt een top avond.
In het kader van de Restaurantweek hebben we gegeten bij Restaurant MEI in Amersfoort.
In tegenstelling tot wat we normaal tegenkomen in dit prijssegment (€ 42 voor een driegangenmenu, zonder amuse, met brood), werden we hier niet welkom geheten bij de ontvangst en moesten we zelf onze jassen ophangen en na afloo...
Lees hele reviewIn het kader van de Restaurantweek hebben we gegeten bij Restaurant MEI in Amersfoort.
In tegenstelling tot wat we normaal tegenkomen in dit prijssegment (€ 42 voor een driegangenmenu, zonder amuse, met brood), werden we hier niet welkom geheten bij de ontvangst en moesten we zelf onze jassen ophangen en na afloop aantrekken.
Het Restaurantweekmenu bestond uit drie gangen, maar we hebben er beide een extra tussengang bij genomen. Mijn tafelgenoot koos voor aardappel met skei (€ 16) en ik koos voor drie bereidingen van pompoen met een kreeftenpasta (€ 14).
Het restaurant had geen alcoholvrije wijn, we hebben toen een mocktail genomen. Mijn tafelgenoot nam er één op basis van gember (€ 6), ik één met zwarte bessen (€ 5).
Na enige tijd kwam er een mandje koud, maar wel lekker, brood op tafel en tegelijkertijd het voorgerecht, spruitjes met feta. Mijn schotel had netjes geen knoflook, maar die van mijn tafelgenoot wel. Die werd overigens zonder problemen verruild voor een knoflookvrije variant. Ik vond het jammer dat het gerecht koud was en niet lauwwarm. Mijn tussengerecht was ook koud, dus drie koude gerechten na elkaar in een niet al te warme ruimte. Oftewel vaak het (nette) toilet opzoeken. Het tussengerecht van mijn tafelgenoot was wel warm.
In de gerechten werden veel niet vaak gebruikte groenten verwerkt, zoals yacon. Dat gold ook voor het hoofdgerecht, dat draaide om drie soorten lamsvlees. Alle drie goed klaar gemaakt. Er werd in alle drie gangen gebruik gemaakt van in zuur ingelegde groente, Dat gaat enigszins ten koste van de echte smaak van de groente.
Het nagerecht bestond uit witte chocola met bloedsinaasappel.
Zoals gebruikelijk sloten we af met een cafeïnevrije cappuccino en een koffie, die met een Frysk Dumke, een koekje met anijs, werden geserveerd.
Alles overziend hebben we best lekker gegeten, maar vonden we de prijsprestatieverhouding tegenvallen. Over het algemeen krijg je in de restaurantweek meer waar voor je geld. Ook de wat stugge benadering door de gastvrouw speelde hierbij een rol. Het lijkt een restaurant te zijn met ambitie, maar die hebben ze nu nog niet waar gemaakt.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Amersfoort e.o.
Over MEI
Keuken: Nederlands, Vis en zeevruchten
Restaurant MEI in Amersfoort werkt met duurzame en biologische uit eigen tuin. Verse ingrediënten en pure smaken staan er centraal. Zo eet je in de avond wat de keukenbrigade in de ochtend heeft geoogst. Het team, onder leiding van Marco Blok, zit vol met ervaring. Marco zelf staat al meer dan 35 jaar in de keuken en runde eerder sterrenrestaurant, Bloks. Nu focust hij met restaurant MEI op creatieve creaties gemaakt met duurzame steekproducten. Ontdek waarom MEI al 2 jaar staat vermeld in de Michelingids en bekroond is met 13 punten door de gerenommeerde Gault&Millau gids.