Wat 387 mensen zeggen over Jaspers
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Veel keuze voor de restaurantweek, maar wij besloten (eindelijk weer eens) naar Jaspers te gaan. Dat dat een goede keuze was stond eigenlijk vooraf al vast, want de keuken, sommelier en bediening opereren hier eigenlijk al vanaf het begin als clockwork.
Als menugangers kwamen we wel helemaal achterin terecht, bi...
Lees hele reviewVeel keuze voor de restaurantweek, maar wij besloten (eindelijk weer eens) naar Jaspers te gaan. Dat dat een goede keuze was stond eigenlijk vooraf al vast, want de keuken, sommelier en bediening opereren hier eigenlijk al vanaf het begin als clockwork.
Als menugangers kwamen we wel helemaal achterin terecht, bijna een soort zijkamertje, waar je toch een streepje sfeer inlevert. Dat was echter snel vergeten toen de gerechten eenmaal kwamen aanrollen. Na een lekker pittige amuse met stukje paling in bouillon van gefermenteerde sojabonenpasta - miso - volgde een veelzijdig voorgerecht met zacht gegaarde schol, mousse van tomaat en rode biet, wat gerookte haringkuit en basilicumolie.
Heerlijk, zeker met de prima Rueda, die echt barstte van de smaak. Niet per se een dure wijn, wel erg lekker en een uitstekende aanvulling op het toch al veelzijdige smakenspel van schol, biet, tomaat en basilicum. Daar heb je dus een goede sommelier voor. We werden nog even goed bijgeschonken voor het zeer smakelijke tussengerechtje, namelijk een gepocheerde oester met een Thais schuimpje (kokos, gember, laos, sereh, pepertje) waar wij echt blij van werden.
Hoofdgerecht bestond uit enkele plakjes (overigens hier en daar een ietsjes taaie) lamsrugfilet in rode wijnsaus met oa witlof, creme van uit en een heel aparte bereiding van pommes duchesse met een krokant bovenlaagje van (sesam?) zaadjes. Yummy! Het gerecht kwam met een bovengemiddeld vol en pittig smakende montepulciano d'abruzzo. De saus van het bord gelikt.
Toe kwam een mouse van melkchocolade met rood fruit, lemon curd en rozebottelijs. Prima prima, maar de echte ster was hier de Australische Botrytis Sémillion dessertwijn. Botrytis als in de vriendelijke bacterie die alle water uit het fruit trekt en zo zorgt voor een hoge concentratie suiker. Heerlijk, want naast het rijke honingachtige zoet had de dessertwijn ook een aangenaam zuurtje dat voor een prachtige balans zorgde. Ook hier weer: niet perse een heel dure wijn, maar je moet ze maar vinden. Hulde voor de sommelier, en wij hebben ons voorgenomen snel weer terug te keren.
Tijdens restaurantweek heerlijk hier gegeten, nette en goede service.
We are a huge fan of Jasper, he is an amazing and creative cook. Every dish we tried there was delicious, with full of flavours and all with just the right amount.. The service is very friendly; Jasper also serves some of the dishes himself, it is always nice to talk to him personally.
We also enjoy the open setup of the kitchen. We can watch him at work while we enjoy our delicious food.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.
Over Jaspers
Keuken: Mediterraans, Frans
Restaurant Jaspers is gevestigd op de Ceintuurbaan in Amsterdam. Geniet hier van een de totale beleving van pure gerechten, mooie wijnen en een verrassende sfeer.
Het menu van Restaurant Jaspers verandert om de 14 dagen maar u kunt ook altijd a la carte bestellen. De gerechten worden samengesteld uit verse streekproducten. Ieder bezoek aan restaurant Jaspers is een unieke culinaire belevenis.
De bijzondere open keuken van restaurant Jaspers is het pronkstuk van het restaurant. Hier laat de chef zijn technieken zien. Er is een bijpassend wijnarrangement samengesteld om de voortreffelijke smaakcombinaties naar een hoger niveau te tillen.