Wat 548 mensen zeggen over Joelia*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
We hebben op 15 juli met twee personen hier gedineerd. De ontvangst was eigenlijk heel formeel, geleid door de bekende heer Reimers. Hij heeft klasse echter niet in het omgaan met zijn jongere collega's. Dat is niet absoluut niet professioneel en ook niet van deze tijd. Ook de rest van de bediening niet, Je verwacht...
Lees hele reviewWe hebben op 15 juli met twee personen hier gedineerd. De ontvangst was eigenlijk heel formeel, geleid door de bekende heer Reimers. Hij heeft klasse echter niet in het omgaan met zijn jongere collega's. Dat is niet absoluut niet professioneel en ook niet van deze tijd. Ook de rest van de bediening niet, Je verwacht van een sterrenaak wel iets anders. Het eten was prima echter weinig verrassend. Het wijn arrangement was goed. Kortom een hele ervaring, waarbij wij ons afvragen of we weer snel naar dit restaurant terugkeren.
Een lunch bij Joelia is een belevenis. Het restaurant ligt aan de Coolsingel, in het hartje van Rotterdam, in het Hilton. Veel koper, leer, (kunst)planten, een mooie sfeer, je kan je zomaar voorstellen dat het restaurant vol zit met havenbaronnen.
We begonnen met roze champagne en 3 amuses op een maquette van de E...
Een lunch bij Joelia is een belevenis. Het restaurant ligt aan de Coolsingel, in het hartje van Rotterdam, in het Hilton. Veel koper, leer, (kunst)planten, een mooie sfeer, je kan je zomaar voorstellen dat het restaurant vol zit met havenbaronnen.
We begonnen met roze champagne en 3 amuses op een maquette van de Erasmusbrug (zie foto), een kickstart! Daarna vis met witte wijn, en vervolgens Kingfish uit Zeeland, met rode ui en radijs, en Chileense Sauvignon, gewoon top.
Als hoofdgerecht een moot zalm, een beetje flink uitgevallen, niet heel bijzonder, maar wel heel lekker. Als dessert aardbeien ijs met rood fruit, en daarbij nog een extra glaasje dessert wijn, “van het huis””, een aardige geste.
Joelia, vanuit Amsterdam zeker de moeite waard om af te reizen naar dit toprestaurant, waar je “vriendelijk bediend wordt, met soms een grapje” en op zijn Rotterdams “echt waarvoor je geld krijgt!”
Top Sommelier
Plattegrond Alle restaurantdeals in Rotterdam e.o.
Over Joelia*
Keuken: Frans, Vis en zeevruchten
'She's sensational, she's full of taste, she's what you were looking for, her name...Joelia'.
Het jonge, uitdagende, sexy en vooral brutale restaurant Joelia in Rotterdam is er eentje voor op de bucket list. Het is een plek waar je graag wilt zijn, je komt er niet alleen eten, dat is niet eens mogelijk... want de stad Rotterdam is het 'cadeautje' wat je er altijd bij krijgt. Chef Mario Ridder probeert zijn gasten te verleiden en bespeelt al je zintuigen met onbekende en spannende smaken wat leidt tot een beleving van topgastronomie in al haar facetten. Alles is op gevoel én tegelijkertijd tot in de puntjes uitgedacht.
Het uitzicht op de keuken en de imponerende wijncollectie zorgt voor spektakel. De wijnkelder is Mario's grootste hobby en bestaat aan een collectie van 12000 bijzondere flessen. Op de wijnkaart vind je een assortiment aan wijnen die het resultaat zijn van tientallen jaren reizen, proeven en verzamelen. De wijnkelder ademt passie en dit zul je proeven.
Het restaurant kreeg in 2016 een Michelinster en heeft 17.5 Gault&Millau punten. Stap in de wereld van Joelia, de trots van Mario, en laat je verrassen door het onbekende.