Wat 134 mensen zeggen over Amarone*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Wij hebben er geluncht en gekozen voor een 3 gangen verrassingsmenu. Het eten was van topkwaliteit, de bediening was goed en vriendelijk, Goede uitleg over het eten en de wijnen. De sfeer is prima.Amarone is een toprestaurant en is echt haar Michelin ster waardig.
Een onverwachte verrassing, de draai naar Japanse stijlen bij Amarone. Hoe miste ik gisteren de heerlijke smaken en bereidingen van Ger. Toen was echt àlles lekker, de structuren en aroma's aantrekkelijk, het mondgevoel en smaak van de ingrediënten heerlijk. Ook zo jammer dat gister - op het hoofdgerecht gebakken sc...
Lees hele reviewEen onverwachte verrassing, de draai naar Japanse stijlen bij Amarone. Hoe miste ik gisteren de heerlijke smaken en bereidingen van Ger. Toen was echt àlles lekker, de structuren en aroma's aantrekkelijk, het mondgevoel en smaak van de ingrediënten heerlijk. Ook zo jammer dat gister - op het hoofdgerecht gebakken scholfilet met 4 bewerkingen van knolselderij na - alles koud ter tafel kwam ...
Bovendien werd niet gerekend op mensen die per gang een echte hap wilden nemen, en dan liefst nog een of twee, want bij de vrij geringe porties werd een soort poppenbestekje ingedekt.
Heel jammer vond ik het, maar ongetwijfeld een kwestie van voorkeuren, en wat gelukkig niet was veranderd was de hartverwarmende gastvrijheid, kundige en vriendelijke bediening met nog steeds bekende gezichten, ontspannen sfeer met (ik was er na de brand niet meer geweest) elegante inrichting en goede verzorging.
Heerlijk gegeten en genoten van de bijpassende wijnen. Fijne bediening.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Rotterdam e.o.
Over Amarone*
Restaurant Amarone* vind je in de levendige winkelstraat de Meent in Rotterdam. Het restaurant straalt een klassieke, luxueuze en klassieke sfeer uit.
Jan van Dobben is vanaf 1 juli 2018 eigenaar van sterrestaurant Amarone in Rotterdam. De chef was sinds vorig jaar al mede-eigenaar van het restaurant. Zijn echtgenote en oenoloog Yoshiko van Dobben-Takayama vervult de rol van gastvrouw-sommelier.
De stijl van Jan van Dobben is gefundeerd op de Frans/ modern en Japanse keuken. Hij laat de kern van de smaak in de ingrediënten altijd spreken en zorgt voor harmonie in gerechten.
Samen met zijn vrouw, Sous-chef Yuri Wattimena en Maitre Jasper Verhagen wisten zij de ster te behouden in 2019. Het enthousiaste team zorgt voor een ontspannen omgang met de gasten in deze zaak met internationale uitstraling. In totaal heeft het restaurant 15 Gault & Millau punten.