Wat 502 mensen zeggen over Bridges
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Bridges is het aan de gracht gelegen restaurant hij het GrandHotel, destijds het gemeentehuis van Amsterdam, Beatrix en Claus zijn er getrouwd in 1966. Het gebouw is in elk gebouw veel statiger en indrukwekkender dan de huidige Stopera. Het was jarenlang, tot voor kort, een fameus restaurant met een Michelin-ster.
...
Bridges is het aan de gracht gelegen restaurant hij het GrandHotel, destijds het gemeentehuis van Amsterdam, Beatrix en Claus zijn er getrouwd in 1966. Het gebouw is in elk gebouw veel statiger en indrukwekkender dan de huidige Stopera. Het was jarenlang, tot voor kort, een fameus restaurant met een Michelin-ster.
Binnen krijgen we een tafel voor vier, heerlijk ruim en geluidsarm. We herkennen de ober, keurig in het pak, ditmaal wel met mondkapje. Echt fijn zit het niet, maar hij doet het "voor zijn gasten". We bespreken de toestand in de wereld en binnen Bridges, we zijn blij dat het lunchen en dineren weer kan, het loopt goed, maar er zijn nog wel een paar oningevulde plekken. We starten met een flink vol glas Franse Champagne, dat zo lekker smaakt dat ik vraag om de fles nog even te laten zien, om het etiket te fotograferen. Wat een champagne!
We beginnen met 4 amuses, waarvan ik er een herken van eerdere sessies, zodat de ober nu ook weet dat wij tot de vaste gasten behoren. Daarna Chileense wijn, die goed zal smaken bij de vis, leek wel Japanse shashimi, met frisse groente erbij, top van de top. We vervolgen met Zuidafrikaanse wijn met kabeljauw en saus en groente, ook alweer buitencategorie. Degene die de wijn in schenkt doet dat met verve, ik vraag of hij de nieuwe somnelier is. Dat blijkt niet zo te zijn, hij is de Maitre of Chef van het restaurant, maar was daarvoor wel inderdaad ..somnelier (elders).
Het dessert is aardbeien, ijs en andere lekkernijen, en we sluiten af met espresso, zonder friandises, die zijn meestal overheerlijk maar bevatten ook suikers en calorieen. Als u nieuwsgierig bent naar de friandises, boek dan een lunch of diner bij Bridges, het is en blijft een toprestaurant, in mijn ogen een Michelin-ster waardig.
Mooie Amuses en heerlijke gerechten , zeer verfijnd met een bijpassend wijnarrrangement. Uitstekende bediening met goede toelichting bij de gerechten en wijnen
Jammer dat het een rustige avond was in het restaurant.De keuken is zeer goed,evenals de service.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.
Over Bridges
Keuken: Frans, Vis en zeevruchten
Ervaar uitzonderlijke gastronomische kwaliteit in een toegankelijke sfeer bij Bridges in het hart van Amsterdam. Dit restaurant staat bekend om zijn voortreffelijke keuken, uitnodigende service en de warme gezelligheid van het team. Hier vormt de gastvrijheid de brug tussen het uitzonderlijke en het toegankelijke.
Executive Chef Raoul Meuwese creëert gerechten die hij omschrijft als “klassiek en traditioneel Frans, met internationale invloeden en een lokale twist.” Zijn focus ligt op vis en lokale producten die duurzaam zijn geteeld of gevangen, wat resulteert in seizoensgebonden creaties die de rijke culinaire diversiteit van Amsterdam weerspiegelen.
Kies voor het vijf- of zeven-gangen Menu du Chef en beleef de culinaire visie van Bridges in al zijn glorie. Of stel uw eigen menu samen met de à la carte gerechten en ontdek de unieke smaken die het restaurant te bieden heeft. Maak uw ervaring compleet met een selectie van uitzonderlijke wijnen, zorgvuldig gekozen door Wine Director Joshua Mullock. Het enthousiaste team onder leiding van Maître Daan Halle staat klaar om u te verrassen en te verwennen, en zorgt ervoor dat uw bezoek aan Bridges een onvergetelijke ervaring wordt.