Wat 366 mensen zeggen over Wolf Atelier
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Uitstekend eten, geweldige sfeer, vriendelijke service, ik zou Wolf Atelier ten zeerste aanbevelen!
We hadden het 15 tasting diner gekozen.Totaal geen spijt van gehad.Een leuk restaurant ,de dames en heren die ons voorzagen van de gerechtjes en de overheerlijke wijnen waren hele lieve spontane mensen.
De gerechtjes zijn stuk voor stuk allemaal een streling voor oog en mond.
Wij gaan hier zeer zeker terug komen.
We hebben het 15 gangenmenu gekozen voor € 69,50. Goed op elkaar afgestemd zonder dat het teveel is. De variatie is goed. De gerechten zijn zo bereid dat de individuele ingrediënten goed tot recht komen en je ze goed kan proeven. De ingrediënten smaken uitstekend en zijn vers. De locatie is uniek op een voormalige ...
Lees hele reviewWe hebben het 15 gangenmenu gekozen voor € 69,50. Goed op elkaar afgestemd zonder dat het teveel is. De variatie is goed. De gerechten zijn zo bereid dat de individuele ingrediënten goed tot recht komen en je ze goed kan proeven. De ingrediënten smaken uitstekend en zijn vers. De locatie is uniek op een voormalige draaibrug van de NS. Het jonge personeel is vriendelijk. Hoewel voldoende personeel houden ze de tafels (qua drank en aandacht vragen) niet goed in de gaten. Met het eten weer wel, borden worden snel opgehaald en de gerechten vlot geserveerd. Het lijkt wel of ze te gehaast zijn, een korte beschrijving van het geserveerde en zoef...weg. Veel wijnen zijn ook per glas, en betaalbaar, te krijgen. Je hebt zowel tafels met en zonder zicht op de open keuken. Atelier Wolf gaan we vaker bezoeken.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.
Over Wolf Atelier
Keuken: Frans
De zeer gedreven 31-jarige chef-kok Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya** en Envy) opende op 21 juni 2015 officieel zijn Wolf Atelier. Hij doet dit in een grote glazen ruimte die rust op een uit 1920 stammende spoorbrug, direct gelegen naast het Centraal Station van Amsterdam.
Waarom een ‘Atelier’? Omdat Michael Wolf zichzelf iedere dag opnieuw zal uitdagen om vernieuwende gerechten te creëren. Hier streeft hij er naar om zijn gasten keer op keer, een in alle opzichten optimale eetervaring te bezorgen.
Wolf Atelier is licht en ruim opgezet. De monumentale spoorbrug heeft een industrieel ontwerp en is voorzien van 80 hoge glazen ramen. Hierdoor biedt het atelier een 360 graden uitzicht over Amsterdam. Door de grote hoeveelheid planten en aardetinten heeft het iets weg van een urban garden. De open keuken en kleine chef’s table zorgen ervoor dat Michael Wolf continue in contact is met zijn gasten.
Het menu bevat twee hoofdsecties. In de zogenaamde ‘Galerij’ staat een selectie van Michael Wolf’s huidige signature dishes zoals ‘Gelakt buikspek met gebakken langoustine, wortelcrème en een jus van specerijen’. In de sectie ‘Atelier’ experimenteert, innoveert en test hij gerechten uit. Na feedback van zijn gasten blijven de allerbeste gerechten over. Deze zullen vervolgens worden opgenomen in de ‘Galerij’.
Michael Wolf; ‘Dit atelier is stoer en lekker grootstedelijk, de perfecte setting om op zoek te gaan naar mijn perfectie. Werkelijk alles moet kloppen. Niet alleen het eten en de wijn, ook de ambiance, de muziek, de bediening en de cocktails die elk een eigen verhaal vertellen. Ik kan nu nog niet inschatten of ik te veel van mezelf en mijn team vraag. Het enige dat nu telt is dat ik hier vanaf mijn vijftiende naar toe heb geleefd en niet kan wachten om te beginnen!’