Wat 366 mensen zeggen over Wolf Atelier
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Loved the service, location, welcome, and presentation. We had the 5-course menu and overall it was pretty good but two or three dishes were a little bland. Favourite dishes were the mackerel and duck. Very varied and affordable wine list. My wife felt very special as it was her birthday and they gave her with a per...
Lees hele reviewLoved the service, location, welcome, and presentation. We had the 5-course menu and overall it was pretty good but two or three dishes were a little bland. Favourite dishes were the mackerel and duck. Very varied and affordable wine list. My wife felt very special as it was her birthday and they gave her with a personalised card from all the staff and a little chocolate bonbon cake with sparklers.
The highlight of tonight was definitely the service, exceptional! The guys are super attentive, but without being over the top and still making the place easy going and with a casual enough vibe. Well done! The food is also very good, especially for the price, and so were the wines. Definitely recommended, I'd say more for an evening with friends than a date, but good for both.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.
Over Wolf Atelier
Keuken: Frans
De zeer gedreven 31-jarige chef-kok Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya** en Envy) opende op 21 juni 2015 officieel zijn Wolf Atelier. Hij doet dit in een grote glazen ruimte die rust op een uit 1920 stammende spoorbrug, direct gelegen naast het Centraal Station van Amsterdam.
Waarom een ‘Atelier’? Omdat Michael Wolf zichzelf iedere dag opnieuw zal uitdagen om vernieuwende gerechten te creëren. Hier streeft hij er naar om zijn gasten keer op keer, een in alle opzichten optimale eetervaring te bezorgen.
Wolf Atelier is licht en ruim opgezet. De monumentale spoorbrug heeft een industrieel ontwerp en is voorzien van 80 hoge glazen ramen. Hierdoor biedt het atelier een 360 graden uitzicht over Amsterdam. Door de grote hoeveelheid planten en aardetinten heeft het iets weg van een urban garden. De open keuken en kleine chef’s table zorgen ervoor dat Michael Wolf continue in contact is met zijn gasten.
Het menu bevat twee hoofdsecties. In de zogenaamde ‘Galerij’ staat een selectie van Michael Wolf’s huidige signature dishes zoals ‘Gelakt buikspek met gebakken langoustine, wortelcrème en een jus van specerijen’. In de sectie ‘Atelier’ experimenteert, innoveert en test hij gerechten uit. Na feedback van zijn gasten blijven de allerbeste gerechten over. Deze zullen vervolgens worden opgenomen in de ‘Galerij’.
Michael Wolf; ‘Dit atelier is stoer en lekker grootstedelijk, de perfecte setting om op zoek te gaan naar mijn perfectie. Werkelijk alles moet kloppen. Niet alleen het eten en de wijn, ook de ambiance, de muziek, de bediening en de cocktails die elk een eigen verhaal vertellen. Ik kan nu nog niet inschatten of ik te veel van mezelf en mijn team vraag. Het enige dat nu telt is dat ik hier vanaf mijn vijftiende naar toe heb geleefd en niet kan wachten om te beginnen!’