Wat 366 mensen zeggen over Wolf Atelier
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Prachtige zaak op een unieke locatie. Maar wat het meeste opvalt is de verfijnde gerechten. De ceviche van Argentijnse Gamba is heerlijk verfrissend met mooie bittere kruidjes met een mooie romige creme van jalapeno. De gebrande Zeebaars is ook weer prachtig in balans met een subtiel, maar onmisbare ondertoon van bb...
Lees hele reviewPrachtige zaak op een unieke locatie. Maar wat het meeste opvalt is de verfijnde gerechten. De ceviche van Argentijnse Gamba is heerlijk verfrissend met mooie bittere kruidjes met een mooie romige creme van jalapeno. De gebrande Zeebaars is ook weer prachtig in balans met een subtiel, maar onmisbare ondertoon van bbq. De Entrecote ligt op een bedje van chorizo en komt met een mayonaise van zwarte olijven. Weer een succesvolle combinatie die net dat beetje extra pit geeft. De chocolade met Tonkabonen is een waardige afsluiter. De bonbon met een vulling van tonkabonen is echt hemels. Al met al een absolute aanrader en een aanwinst in de goed bezette Amsterdamse culinaire wereld.
Prachtige zaak op unieke locatie. Maar wat vooral opvalt is dat de gerechten verfijnd zijn en er goed over nagedacht is. De
Een geweldig all inclusive verrassingsmenu gegeten met vrienden. Goede prijs-kwaliteit verhouding, het eten is bijzonder smaakvol.
De houten doos met water, pepermunt en een doekje om de handen schoon te maken is een leuke gimmick. De bediening was vlot en gezellig. De ambiance en locatie en zijn top!
Je kunt...
Lees hele reviewEen geweldig all inclusive verrassingsmenu gegeten met vrienden. Goede prijs-kwaliteit verhouding, het eten is bijzonder smaakvol.
De houten doos met water, pepermunt en een doekje om de handen schoon te maken is een leuke gimmick. De bediening was vlot en gezellig. De ambiance en locatie en zijn top!
Je kunt wel merken dat de chef in sterrenrestaurants heeft gekookt, dit kan niet lang meer duren.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.
Over Wolf Atelier
Keuken: Frans
De zeer gedreven 31-jarige chef-kok Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya** en Envy) opende op 21 juni 2015 officieel zijn Wolf Atelier. Hij doet dit in een grote glazen ruimte die rust op een uit 1920 stammende spoorbrug, direct gelegen naast het Centraal Station van Amsterdam.
Waarom een ‘Atelier’? Omdat Michael Wolf zichzelf iedere dag opnieuw zal uitdagen om vernieuwende gerechten te creëren. Hier streeft hij er naar om zijn gasten keer op keer, een in alle opzichten optimale eetervaring te bezorgen.
Wolf Atelier is licht en ruim opgezet. De monumentale spoorbrug heeft een industrieel ontwerp en is voorzien van 80 hoge glazen ramen. Hierdoor biedt het atelier een 360 graden uitzicht over Amsterdam. Door de grote hoeveelheid planten en aardetinten heeft het iets weg van een urban garden. De open keuken en kleine chef’s table zorgen ervoor dat Michael Wolf continue in contact is met zijn gasten.
Het menu bevat twee hoofdsecties. In de zogenaamde ‘Galerij’ staat een selectie van Michael Wolf’s huidige signature dishes zoals ‘Gelakt buikspek met gebakken langoustine, wortelcrème en een jus van specerijen’. In de sectie ‘Atelier’ experimenteert, innoveert en test hij gerechten uit. Na feedback van zijn gasten blijven de allerbeste gerechten over. Deze zullen vervolgens worden opgenomen in de ‘Galerij’.
Michael Wolf; ‘Dit atelier is stoer en lekker grootstedelijk, de perfecte setting om op zoek te gaan naar mijn perfectie. Werkelijk alles moet kloppen. Niet alleen het eten en de wijn, ook de ambiance, de muziek, de bediening en de cocktails die elk een eigen verhaal vertellen. Ik kan nu nog niet inschatten of ik te veel van mezelf en mijn team vraag. Het enige dat nu telt is dat ik hier vanaf mijn vijftiende naar toe heb geleefd en niet kan wachten om te beginnen!’