Wat 366 mensen zeggen over Wolf Atelier
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Heerlijk gegeten, sfeervolle ambiance, al zaten we in het midden van het gebouw bij de bar, de minst goede plek qua uitzicht. Dit zal wel liggen aan het feit dat we gasten waren met een diningcity bon. Daar voor het overige het restaurant niet vol zat, zou het netjes zijn geweest als we wel op betere plekken waren g...
Lees hele reviewHeerlijk gegeten, sfeervolle ambiance, al zaten we in het midden van het gebouw bij de bar, de minst goede plek qua uitzicht. Dit zal wel liggen aan het feit dat we gasten waren met een diningcity bon. Daar voor het overige het restaurant niet vol zat, zou het netjes zijn geweest als we wel op betere plekken waren geplaatst. Eten was top, het enige wat ons opviel was dat de wijn bij 3/5 gerechten lauw was, waarschijnlijk stonden de flessen net even wat te lang buiten de koeler. Bediening was attent en goed.
Waren hier met de deal. Fantastisch eten, service was prima. Alleen de halve glazen is een beetje jammer. Scheelt weer in de verwachtingen als je in de deal omschrijving opneemt dat je een bob-arrangement krijgt. Maar het eten was alle vijf gangen door ontzettend goed, van hoog niveau en uitgebalanceerd (nergens gaat het vervelen). Dat lukt niet iedereen. Complimenten.
Jammer dat er niets is bedacht om de bouwlichten van buiten geen last te laten zijn voor ons als gast. Verder prima bediening, leuk open keuken en uitleg bij de wijn en wat wij eten. De gangen mogen qua eten iets ruimer zijn, de bijpassende wijn was top en voldoende. Al met al een fijne avond gehad!
Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.
Over Wolf Atelier
Keuken: Frans
De zeer gedreven 31-jarige chef-kok Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya** en Envy) opende op 21 juni 2015 officieel zijn Wolf Atelier. Hij doet dit in een grote glazen ruimte die rust op een uit 1920 stammende spoorbrug, direct gelegen naast het Centraal Station van Amsterdam.
Waarom een ‘Atelier’? Omdat Michael Wolf zichzelf iedere dag opnieuw zal uitdagen om vernieuwende gerechten te creëren. Hier streeft hij er naar om zijn gasten keer op keer, een in alle opzichten optimale eetervaring te bezorgen.
Wolf Atelier is licht en ruim opgezet. De monumentale spoorbrug heeft een industrieel ontwerp en is voorzien van 80 hoge glazen ramen. Hierdoor biedt het atelier een 360 graden uitzicht over Amsterdam. Door de grote hoeveelheid planten en aardetinten heeft het iets weg van een urban garden. De open keuken en kleine chef’s table zorgen ervoor dat Michael Wolf continue in contact is met zijn gasten.
Het menu bevat twee hoofdsecties. In de zogenaamde ‘Galerij’ staat een selectie van Michael Wolf’s huidige signature dishes zoals ‘Gelakt buikspek met gebakken langoustine, wortelcrème en een jus van specerijen’. In de sectie ‘Atelier’ experimenteert, innoveert en test hij gerechten uit. Na feedback van zijn gasten blijven de allerbeste gerechten over. Deze zullen vervolgens worden opgenomen in de ‘Galerij’.
Michael Wolf; ‘Dit atelier is stoer en lekker grootstedelijk, de perfecte setting om op zoek te gaan naar mijn perfectie. Werkelijk alles moet kloppen. Niet alleen het eten en de wijn, ook de ambiance, de muziek, de bediening en de cocktails die elk een eigen verhaal vertellen. Ik kan nu nog niet inschatten of ik te veel van mezelf en mijn team vraag. Het enige dat nu telt is dat ik hier vanaf mijn vijftiende naar toe heb geleefd en niet kan wachten om te beginnen!’