Wat 366 mensen zeggen over Wolf Atelier
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Mooie gerechten, zeker de binnenkomer met "Japanse makreel" en de steak van de grill. Wijnen vielen ietsje tegen, alleen de Pino Grigio bij de griet vonden we allebei bijzonder lekker. Mijn vriendin vond het nagerecht tegenvallen (te pindakaas achtig) maar was ik niet met haar eens. Fijne, relaxte maar kundige bediening.
Fantastisch! Hele verfijnde smaken, goed over nagedacht allemaal. Goede service en tof servies / bestek. Hele fijne lunch gehad.
Wat zo goed begon, voelde leeg toen we weggingen. Vriendelijke bediening maakt het nog noet persoonlijk! Naarmate de avond vorderde, was de bediening aan de bar meer met zichzelf dan met de gasten bezig (41 minuten op de rekening gewacht). Keukenpersoneel erg met zichzelf bezig in de open keuken, maar geen glimlach ...
Lees hele reviewWat zo goed begon, voelde leeg toen we weggingen. Vriendelijke bediening maakt het nog noet persoonlijk! Naarmate de avond vorderde, was de bediening aan de bar meer met zichzelf dan met de gasten bezig (41 minuten op de rekening gewacht). Keukenpersoneel erg met zichzelf bezig in de open keuken, maar geen glimlach naar de klant. De chef geen tijd om een rondje klant te doen maar vaak met handen op de rug inspecterend door de keuken zien lopen.
Eerste keer op bezoek. Net naar deze buurt verhuist. Veel om mee te vergelijken (waaronder chefs die je welkom heten en bediening die je ook een gevoel geeft als je weggaat. Hier niet. Gewogen en zielloos bevonden. Jammer.
PS eten is goed, gebouw is fantastisch (ondanks niet schoon gehouden toiletten). We hebben onszelf met elkaar goed vermaakt. Doch misten de magie van wat deze tent zou kunnen zijn.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.
Over Wolf Atelier
Keuken: Frans
De zeer gedreven 31-jarige chef-kok Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya** en Envy) opende op 21 juni 2015 officieel zijn Wolf Atelier. Hij doet dit in een grote glazen ruimte die rust op een uit 1920 stammende spoorbrug, direct gelegen naast het Centraal Station van Amsterdam.
Waarom een ‘Atelier’? Omdat Michael Wolf zichzelf iedere dag opnieuw zal uitdagen om vernieuwende gerechten te creëren. Hier streeft hij er naar om zijn gasten keer op keer, een in alle opzichten optimale eetervaring te bezorgen.
Wolf Atelier is licht en ruim opgezet. De monumentale spoorbrug heeft een industrieel ontwerp en is voorzien van 80 hoge glazen ramen. Hierdoor biedt het atelier een 360 graden uitzicht over Amsterdam. Door de grote hoeveelheid planten en aardetinten heeft het iets weg van een urban garden. De open keuken en kleine chef’s table zorgen ervoor dat Michael Wolf continue in contact is met zijn gasten.
Het menu bevat twee hoofdsecties. In de zogenaamde ‘Galerij’ staat een selectie van Michael Wolf’s huidige signature dishes zoals ‘Gelakt buikspek met gebakken langoustine, wortelcrème en een jus van specerijen’. In de sectie ‘Atelier’ experimenteert, innoveert en test hij gerechten uit. Na feedback van zijn gasten blijven de allerbeste gerechten over. Deze zullen vervolgens worden opgenomen in de ‘Galerij’.
Michael Wolf; ‘Dit atelier is stoer en lekker grootstedelijk, de perfecte setting om op zoek te gaan naar mijn perfectie. Werkelijk alles moet kloppen. Niet alleen het eten en de wijn, ook de ambiance, de muziek, de bediening en de cocktails die elk een eigen verhaal vertellen. Ik kan nu nog niet inschatten of ik te veel van mezelf en mijn team vraag. Het enige dat nu telt is dat ik hier vanaf mijn vijftiende naar toe heb geleefd en niet kan wachten om te beginnen!’