Wat 366 mensen zeggen over Wolf Atelier
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Wat begon met een hartelijk ontvangst op een prachtige, unieke locatie, eindigde al snel in een lichte teleurstelling. Het diner zou uit drie gangen bestaan, waarbij voor een extra vierde gang gekozen kon worden. De vierde gang werd omschreven als 'kaas', wat nu niet bepaald spannend of uitnodigend klonk. Daarom heb...
Lees hele reviewWat begon met een hartelijk ontvangst op een prachtige, unieke locatie, eindigde al snel in een lichte teleurstelling. Het diner zou uit drie gangen bestaan, waarbij voor een extra vierde gang gekozen kon worden. De vierde gang werd omschreven als 'kaas', wat nu niet bepaald spannend of uitnodigend klonk. Daarom hebben we enkel voor de drie gangen gekozen.
Het broodje met olijfolie was nog amper aangeraakt toen de eerste amuses op tafel werden geschoven. Deze waren heerlijk, maar veel tijd om te genieten was er niet. Nadat de eerste net in de mond was gestoken, werd het voorgerecht al op tafel gezet. Als dit tempo zou worden volgehouden, hadden we onze jassen net zo goed aan kunnen houden. Graag hadden we bij elke gang een bijpassende wijn gedronken, maar door de Olympische recordtijden van het uitserveren, kwam het hier niet van. Om te voorkomen dat we na een kwartier daadwerkelijk weer buiten zouden staan, vroegen we de bediening of de vaart er misschien een beetje uit kon en of we alvast een bijpassende wijn voor het hoofdgerecht konden krijgen. De vraag of we een rode of witte wijn bij de entrecote zouden willen hebben, vergeten we maar snel. De wijn werd gelukkig snel uitgeserveerd, maar onze aanwijzing werd blijkbaar wel erg letterlijk genomen toen er een half uur later nog steeds geen hoofdgerecht was verschenen. Na hier wederom om gevraagd te moeten hebben, verscheen deze dan toch. Helaas was de wijn toen al bijna op.
Het keukenpersoneel serveerde de desserts uit. Op tafel verscheen een prachtig (en heerlijk, bleek later) chocoladedessert. Ook hier wilden we graag een dessertwijn bij drinken. Nadat we de hierom gevraagd hadden, werden er twee gevulde glazen op tafel gezet zonder dat we ergens voor hadden kunnen kiezen.
Wat een heerlijke avond had kunnen en moeten worden, werd uiteindelijk een avond van verbazing en deceptie. Erg zonde.
Wat begon met een hartelijk ontvangst op een prachtige, unieke locatie, eindigde al snel in een lichte teleurstelling. Het diner zou uit drie gangen bestaan, waarbij voor een extra vierde gang gekozen kon worden. De vierde gang werd omschreven als 'kaas', wat nu niet bepaald spannend of uitnodigend klonk. Daarom heb...
Lees hele reviewWat begon met een hartelijk ontvangst op een prachtige, unieke locatie, eindigde al snel in een lichte teleurstelling. Het diner zou uit drie gangen bestaan, waarbij voor een extra vierde gang gekozen kon worden. De vierde gang werd omschreven als 'kaas', wat nu niet bepaald spannend of uitnodigend klonk. Daarom hebben we enkel voor de drie gangen gekozen.
Het broodje met olijfolie was nog amper aangeraakt toen de eerste amuses op tafel werden geschoven. Deze waren heerlijk, maar veel tijd om te genieten was er niet. Nadat de eerste net in de mond was gestoken, werd het voorgerecht al op tafel gezet. Als dit tempo zou worden volgehouden, hadden we onze jassen net zo goed aan kunnen houden. Graag hadden we bij elke gang een bijpassende wijn gedronken, maar door de Olympische recordtijden van het uitserveren, kwam het hier niet van. Om te voorkomen dat we na een kwartier daadwerkelijk weer buiten zouden staan, vroegen we de bediening of de vaart er misschien een beetje uit kon en of we alvast een bijpassende wijn voor het hoofdgerecht konden krijgen. De vraag of we een rode of witte wijn bij de entrecote zouden willen hebben, vergeten we maar snel. De wijn werd gelukkig snel uitgeserveerd, maar onze aanwijzing werd blijkbaar wel erg letterlijk genomen toen er een half uur later nog steeds geen hoofdgerecht was verschenen. Na hier wederom om gevraagd te moeten hebben, verscheen deze dan toch. Helaas was de wijn toen al bijna op.
Het keukenpersoneel serveerde de desserts uit. Op tafel verscheen een prachtig (en heerlijk, bleek later) chocoladedessert. Ook hier wilden we graag een dessertwijn bij drinken. Nadat we de hierom gevraagd hadden, werden er twee gevulde glazen op tafel gezet zonder dat we ergens voor hadden kunnen kiezen.
Wat een heerlijke avond had kunnen en moeten worden, werd uiteindelijk een avond van verbazing en deceptie. Erg zonde.
Food was a bliss for the tong.
Amazing combinations of tastes, very good, I'll definitely come back there
Oh, an chocolate dessert was just wow, there is no words to describe it... Mmmm
Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.
Over Wolf Atelier
Keuken: Frans
De zeer gedreven 31-jarige chef-kok Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya** en Envy) opende op 21 juni 2015 officieel zijn Wolf Atelier. Hij doet dit in een grote glazen ruimte die rust op een uit 1920 stammende spoorbrug, direct gelegen naast het Centraal Station van Amsterdam.
Waarom een ‘Atelier’? Omdat Michael Wolf zichzelf iedere dag opnieuw zal uitdagen om vernieuwende gerechten te creëren. Hier streeft hij er naar om zijn gasten keer op keer, een in alle opzichten optimale eetervaring te bezorgen.
Wolf Atelier is licht en ruim opgezet. De monumentale spoorbrug heeft een industrieel ontwerp en is voorzien van 80 hoge glazen ramen. Hierdoor biedt het atelier een 360 graden uitzicht over Amsterdam. Door de grote hoeveelheid planten en aardetinten heeft het iets weg van een urban garden. De open keuken en kleine chef’s table zorgen ervoor dat Michael Wolf continue in contact is met zijn gasten.
Het menu bevat twee hoofdsecties. In de zogenaamde ‘Galerij’ staat een selectie van Michael Wolf’s huidige signature dishes zoals ‘Gelakt buikspek met gebakken langoustine, wortelcrème en een jus van specerijen’. In de sectie ‘Atelier’ experimenteert, innoveert en test hij gerechten uit. Na feedback van zijn gasten blijven de allerbeste gerechten over. Deze zullen vervolgens worden opgenomen in de ‘Galerij’.
Michael Wolf; ‘Dit atelier is stoer en lekker grootstedelijk, de perfecte setting om op zoek te gaan naar mijn perfectie. Werkelijk alles moet kloppen. Niet alleen het eten en de wijn, ook de ambiance, de muziek, de bediening en de cocktails die elk een eigen verhaal vertellen. Ik kan nu nog niet inschatten of ik te veel van mezelf en mijn team vraag. Het enige dat nu telt is dat ik hier vanaf mijn vijftiende naar toe heb geleefd en niet kan wachten om te beginnen!’