Wat 366 mensen zeggen over Wolf Atelier
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Eten bij het Wolf Atelier is eten op een unieke locatie. De oude spoorwegbrug creëert een bijzondere setting: ruw aan de buitenkant, warm en luxe aan de binnenkant. Het restaurant is daarmee al uitzonderlijk. Gevolgd door het eten is het fantastisch te noemen.
Helaas heeft ook Atelier Wolf de last van Nederlands ...
Eten bij het Wolf Atelier is eten op een unieke locatie. De oude spoorwegbrug creëert een bijzondere setting: ruw aan de buitenkant, warm en luxe aan de binnenkant. Het restaurant is daarmee al uitzonderlijk. Gevolgd door het eten is het fantastisch te noemen.
Helaas heeft ook Atelier Wolf de last van Nederlands bedieningssyndroom: de service heeft minder aandacht voor je naarmate je er langer zit. Het is ons al eens eerder opgevallen dat dit een probleem is bij veel Nederlandse restaurants. Dit is jammer aangezien het eten hierdoor de dupe is van deze ervaring. Drukte mag hiervoor nooit een excuus zijn of dat andere bediening zus en zo heeft gedaan. Op dat moment sta je er voor het team en moet je dat ook duidelijk uitstralen.
Op een brugdek zweeft Wolf Atelier. dat alleen al is het zien waard. Via restaurantweek daar gegeten. Alleszins de moeite waard. Goed eten, veel afwisseling en de goedkoopste wijnen absoluut aanraders (wit en rood). Trendy interieur. Open keuken met veel koks en veel beweging. Prima smaken. Overtuigende presentatie....
Lees hele reviewOp een brugdek zweeft Wolf Atelier. dat alleen al is het zien waard. Via restaurantweek daar gegeten. Alleszins de moeite waard. Goed eten, veel afwisseling en de goedkoopste wijnen absoluut aanraders (wit en rood). Trendy interieur. Open keuken met veel koks en veel beweging. Prima smaken. Overtuigende presentatie. Prijs-kwaliteit volledig top. Twee (kleine) minpuntjes: erg gehorig en aan het eind van de avond erg warm. Al bij al een uitstekende ervaring.
Heel goed restaurant en eten
Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.
Over Wolf Atelier
Keuken: Frans
De zeer gedreven 31-jarige chef-kok Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya** en Envy) opende op 21 juni 2015 officieel zijn Wolf Atelier. Hij doet dit in een grote glazen ruimte die rust op een uit 1920 stammende spoorbrug, direct gelegen naast het Centraal Station van Amsterdam.
Waarom een ‘Atelier’? Omdat Michael Wolf zichzelf iedere dag opnieuw zal uitdagen om vernieuwende gerechten te creëren. Hier streeft hij er naar om zijn gasten keer op keer, een in alle opzichten optimale eetervaring te bezorgen.
Wolf Atelier is licht en ruim opgezet. De monumentale spoorbrug heeft een industrieel ontwerp en is voorzien van 80 hoge glazen ramen. Hierdoor biedt het atelier een 360 graden uitzicht over Amsterdam. Door de grote hoeveelheid planten en aardetinten heeft het iets weg van een urban garden. De open keuken en kleine chef’s table zorgen ervoor dat Michael Wolf continue in contact is met zijn gasten.
Het menu bevat twee hoofdsecties. In de zogenaamde ‘Galerij’ staat een selectie van Michael Wolf’s huidige signature dishes zoals ‘Gelakt buikspek met gebakken langoustine, wortelcrème en een jus van specerijen’. In de sectie ‘Atelier’ experimenteert, innoveert en test hij gerechten uit. Na feedback van zijn gasten blijven de allerbeste gerechten over. Deze zullen vervolgens worden opgenomen in de ‘Galerij’.
Michael Wolf; ‘Dit atelier is stoer en lekker grootstedelijk, de perfecte setting om op zoek te gaan naar mijn perfectie. Werkelijk alles moet kloppen. Niet alleen het eten en de wijn, ook de ambiance, de muziek, de bediening en de cocktails die elk een eigen verhaal vertellen. Ik kan nu nog niet inschatten of ik te veel van mezelf en mijn team vraag. Het enige dat nu telt is dat ik hier vanaf mijn vijftiende naar toe heb geleefd en niet kan wachten om te beginnen!’