Wat 366 mensen zeggen over Wolf Atelier
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Verrassend, voortreffelijk, gevarieerd, en goede bediening! Aanrader...
Een restaurant zoals het hoort. een voorbeeld voor de rest zeker in Amsterdam!
De bediening was werkelijk top. Alert, vriendelijk, attent en snel. En alles oprecht zonder overdreven opsmuk.Zeldzaam gastheer/vrouw schap!
Dan het 15 gangen diner. Alles ging in een rap tempo ondanks de volle bezetting. Slechts bij d...
Een restaurant zoals het hoort. een voorbeeld voor de rest zeker in Amsterdam!
De bediening was werkelijk top. Alert, vriendelijk, attent en snel. En alles oprecht zonder overdreven opsmuk.Zeldzaam gastheer/vrouw schap!
Dan het 15 gangen diner. Alles ging in een rap tempo ondanks de volle bezetting. Slechts bij de desserts stagneerde het even. Een opmerking was genoeg om de carrousel weer vol in beweging te krijgen. Alle gerechtjes waren bereid met verse ingrediënten en ook hier droop het vakmanschap er vanaf. Hier wordt op een hoog niveau gekookt. Eendenlever perfect gebakken en als absoluut hoogtepunt de tartaar van langoustine. wat een perfecte smaaksensatie!
Was er dan helemaal geen kritiek? Nou nee behalve misschien een paar opmerkingen. Een 15 gangen diner afsluiten met vier desserts is misschien iets teveel van het zoete. Wellicht zou een wat zoutig kaasgerecht een van de dessert kunnen vervangen. Er is een ruime keuze aan wijnen per glas maar de gevraagde prijzen zijn fors. een heerlijke witte cabernet sauvignon uit Moldavië kost bijvoorbeeld 5 euro per glas terwijl de inkoopprijs van die fles ongeveer 6 euro is. Dat zou wel tikkeltje minder mogen zijn.
Wij komen hier graag terug en zullen zeker ook vrienden meeslepen.
15 verrassende gerechten, fantastische wijn en veel persoonlijke aandacht. Top!
Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.
Over Wolf Atelier
Keuken: Frans
De zeer gedreven 31-jarige chef-kok Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya** en Envy) opende op 21 juni 2015 officieel zijn Wolf Atelier. Hij doet dit in een grote glazen ruimte die rust op een uit 1920 stammende spoorbrug, direct gelegen naast het Centraal Station van Amsterdam.
Waarom een ‘Atelier’? Omdat Michael Wolf zichzelf iedere dag opnieuw zal uitdagen om vernieuwende gerechten te creëren. Hier streeft hij er naar om zijn gasten keer op keer, een in alle opzichten optimale eetervaring te bezorgen.
Wolf Atelier is licht en ruim opgezet. De monumentale spoorbrug heeft een industrieel ontwerp en is voorzien van 80 hoge glazen ramen. Hierdoor biedt het atelier een 360 graden uitzicht over Amsterdam. Door de grote hoeveelheid planten en aardetinten heeft het iets weg van een urban garden. De open keuken en kleine chef’s table zorgen ervoor dat Michael Wolf continue in contact is met zijn gasten.
Het menu bevat twee hoofdsecties. In de zogenaamde ‘Galerij’ staat een selectie van Michael Wolf’s huidige signature dishes zoals ‘Gelakt buikspek met gebakken langoustine, wortelcrème en een jus van specerijen’. In de sectie ‘Atelier’ experimenteert, innoveert en test hij gerechten uit. Na feedback van zijn gasten blijven de allerbeste gerechten over. Deze zullen vervolgens worden opgenomen in de ‘Galerij’.
Michael Wolf; ‘Dit atelier is stoer en lekker grootstedelijk, de perfecte setting om op zoek te gaan naar mijn perfectie. Werkelijk alles moet kloppen. Niet alleen het eten en de wijn, ook de ambiance, de muziek, de bediening en de cocktails die elk een eigen verhaal vertellen. Ik kan nu nog niet inschatten of ik te veel van mezelf en mijn team vraag. Het enige dat nu telt is dat ik hier vanaf mijn vijftiende naar toe heb geleefd en niet kan wachten om te beginnen!’