Wat 366 mensen zeggen over Wolf Atelier
Eten | |
Service | |
Sfeer |
We hebben erg lekker gegeten. Bediening was aardig, over het algemeen ervaren en hulpvaardig. Al wist een van de dames de gangen niet te vertellen. Wat ik echt niet vond kunnen zijn de versleten stoelen. Stoffering eraf en vlekken op de zitting. En het restaurant zat niet vol, dus even schuiven en stoelen laten herstellen...
Eten was goed, ene gerecht was interessanter dan de ander, maar mag zeker wel iets spannender qua smaken. Het was goed, zeker niet speciaal. Service was echter ronduit slecht, maar leek wel aan 1 persoon in de bediening te liggen. Lang tussen de gangen gewacht, meermaals om brood moeten vragen en geen verontschuldig...
Lees hele reviewEten was goed, ene gerecht was interessanter dan de ander, maar mag zeker wel iets spannender qua smaken. Het was goed, zeker niet speciaal. Service was echter ronduit slecht, maar leek wel aan 1 persoon in de bediening te liggen. Lang tussen de gangen gewacht, meermaals om brood moeten vragen en geen verontschuldiging, een wijn van de kaart op zaterdagavond niet op voorraad hebben, vervolgens een slechte aanbeveling doen.. Overall; de bediening zorgt ervoor dat dit een one-time experience is. Heel jammer, want ik ben zeker geen zuurpruim...
Ge-wel-dig gegeten! We hadden een 15 gangen tasting menu. Met allemaal kleine juweeltjes van smaakbommetjes . Hoogtepunt van ons was kennelijk ook "ieders favoriet" de tartaar van Langoustine. Was hier al vaker geweest altijd weer lekker, maar nu echt hemels!
Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.
Over Wolf Atelier
Keuken: Frans
De zeer gedreven 31-jarige chef-kok Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya** en Envy) opende op 21 juni 2015 officieel zijn Wolf Atelier. Hij doet dit in een grote glazen ruimte die rust op een uit 1920 stammende spoorbrug, direct gelegen naast het Centraal Station van Amsterdam.
Waarom een ‘Atelier’? Omdat Michael Wolf zichzelf iedere dag opnieuw zal uitdagen om vernieuwende gerechten te creëren. Hier streeft hij er naar om zijn gasten keer op keer, een in alle opzichten optimale eetervaring te bezorgen.
Wolf Atelier is licht en ruim opgezet. De monumentale spoorbrug heeft een industrieel ontwerp en is voorzien van 80 hoge glazen ramen. Hierdoor biedt het atelier een 360 graden uitzicht over Amsterdam. Door de grote hoeveelheid planten en aardetinten heeft het iets weg van een urban garden. De open keuken en kleine chef’s table zorgen ervoor dat Michael Wolf continue in contact is met zijn gasten.
Het menu bevat twee hoofdsecties. In de zogenaamde ‘Galerij’ staat een selectie van Michael Wolf’s huidige signature dishes zoals ‘Gelakt buikspek met gebakken langoustine, wortelcrème en een jus van specerijen’. In de sectie ‘Atelier’ experimenteert, innoveert en test hij gerechten uit. Na feedback van zijn gasten blijven de allerbeste gerechten over. Deze zullen vervolgens worden opgenomen in de ‘Galerij’.
Michael Wolf; ‘Dit atelier is stoer en lekker grootstedelijk, de perfecte setting om op zoek te gaan naar mijn perfectie. Werkelijk alles moet kloppen. Niet alleen het eten en de wijn, ook de ambiance, de muziek, de bediening en de cocktails die elk een eigen verhaal vertellen. Ik kan nu nog niet inschatten of ik te veel van mezelf en mijn team vraag. Het enige dat nu telt is dat ik hier vanaf mijn vijftiende naar toe heb geleefd en niet kan wachten om te beginnen!’