Wat 366 mensen zeggen over Wolf Atelier
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Prachtige locatie, super gastvrije ontvangst (niets moet en alles mag!) en het eten is zalig! Terwijl ik nog zat te denken om een glas rode wijn te bestellen kwam de ober aan de tafel en vroeg of ik misschien bij de laatste gangen een rode wijn wilde; fantastisch!!
Wat een fantastische ervaring. Alles was perfect. Nog nooit zo lekker gegeten en alles eromheen wat betreft bediening en sfeer klopte helemaal.
Wij vierden onze huwelijksverjaardag met een 15-gangenmenu bij Wolf Atelier. Dat bleek een absoluut schot in de roos te zijn. Van de vriendelijke ontvangst, het gemak waarmee kleine aanpassingen mogelijk waren over de leuke locatie tot -uiteraard- het overheerlijke eten. Bijna 4 uur lang leefden wij op een zalig cul...
Lees hele reviewWij vierden onze huwelijksverjaardag met een 15-gangenmenu bij Wolf Atelier. Dat bleek een absoluut schot in de roos te zijn. Van de vriendelijke ontvangst, het gemak waarmee kleine aanpassingen mogelijk waren over de leuke locatie tot -uiteraard- het overheerlijke eten. Bijna 4 uur lang leefden wij op een zalig culinair eilandje, hoog boven het water van Amsterdam. De tafeltjes zaten tegen het einde van de avond een tikje dicht bij elkaar (vooral omdat het aan de overzijde een stuk rustiger en 'leger' was, vonden we dit een beetje gek), maar we waren omgeven door mensen die net als wij volop genoten van het heerlijke eten, dus écht problematisch kan je dat moeilijk noemen. Kortom, een heerlijke ontdekking die we met veel plezier doorgeven aan vrienden en kennissen.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.
Over Wolf Atelier
Keuken: Frans
De zeer gedreven 31-jarige chef-kok Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya** en Envy) opende op 21 juni 2015 officieel zijn Wolf Atelier. Hij doet dit in een grote glazen ruimte die rust op een uit 1920 stammende spoorbrug, direct gelegen naast het Centraal Station van Amsterdam.
Waarom een ‘Atelier’? Omdat Michael Wolf zichzelf iedere dag opnieuw zal uitdagen om vernieuwende gerechten te creëren. Hier streeft hij er naar om zijn gasten keer op keer, een in alle opzichten optimale eetervaring te bezorgen.
Wolf Atelier is licht en ruim opgezet. De monumentale spoorbrug heeft een industrieel ontwerp en is voorzien van 80 hoge glazen ramen. Hierdoor biedt het atelier een 360 graden uitzicht over Amsterdam. Door de grote hoeveelheid planten en aardetinten heeft het iets weg van een urban garden. De open keuken en kleine chef’s table zorgen ervoor dat Michael Wolf continue in contact is met zijn gasten.
Het menu bevat twee hoofdsecties. In de zogenaamde ‘Galerij’ staat een selectie van Michael Wolf’s huidige signature dishes zoals ‘Gelakt buikspek met gebakken langoustine, wortelcrème en een jus van specerijen’. In de sectie ‘Atelier’ experimenteert, innoveert en test hij gerechten uit. Na feedback van zijn gasten blijven de allerbeste gerechten over. Deze zullen vervolgens worden opgenomen in de ‘Galerij’.
Michael Wolf; ‘Dit atelier is stoer en lekker grootstedelijk, de perfecte setting om op zoek te gaan naar mijn perfectie. Werkelijk alles moet kloppen. Niet alleen het eten en de wijn, ook de ambiance, de muziek, de bediening en de cocktails die elk een eigen verhaal vertellen. Ik kan nu nog niet inschatten of ik te veel van mezelf en mijn team vraag. Het enige dat nu telt is dat ik hier vanaf mijn vijftiende naar toe heb geleefd en niet kan wachten om te beginnen!’