Wat 366 mensen zeggen over Wolf Atelier
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Dit restaurant hoort absoluut bij de betere plekken in Amsterdam. Een origineel detail is het houten doosje dat bij binnenkomst op tafel staat. (Go see it your self,erg verrassend). Heerlijke cocktail en 2 amuses. Wij hadden het 3 gangen menu, maar kregen een extra 4de gang erbij. We hebben er ook nog de kaas bijgen...
Lees hele reviewDit restaurant hoort absoluut bij de betere plekken in Amsterdam. Een origineel detail is het houten doosje dat bij binnenkomst op tafel staat. (Go see it your self,erg verrassend). Heerlijke cocktail en 2 amuses. Wij hadden het 3 gangen menu, maar kregen een extra 4de gang erbij. We hebben er ook nog de kaas bijgenomen die net als de rest perfect was. Een prettig geprijsd wijn aragement erbij, met goede uitleg van de vrouwelijke sommelier. Ook de andere dame van de bediening was erg prettig. Alles bij elkaar een top avond. Een absolute aanrader.
Heerlijk gegeten, goeie wijn en top service!
Maandagavond in het kader van de restaurantweek bij Wolf Atelier gegeten. Wij eten hier een paar keer per jaar en zijn telkens weer verrast door het geweldige eten en de heerlijke bijpassende wijnen.
En de prachtige locatie is dan de kers op de taart.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.
Over Wolf Atelier
Keuken: Frans
De zeer gedreven 31-jarige chef-kok Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya** en Envy) opende op 21 juni 2015 officieel zijn Wolf Atelier. Hij doet dit in een grote glazen ruimte die rust op een uit 1920 stammende spoorbrug, direct gelegen naast het Centraal Station van Amsterdam.
Waarom een ‘Atelier’? Omdat Michael Wolf zichzelf iedere dag opnieuw zal uitdagen om vernieuwende gerechten te creëren. Hier streeft hij er naar om zijn gasten keer op keer, een in alle opzichten optimale eetervaring te bezorgen.
Wolf Atelier is licht en ruim opgezet. De monumentale spoorbrug heeft een industrieel ontwerp en is voorzien van 80 hoge glazen ramen. Hierdoor biedt het atelier een 360 graden uitzicht over Amsterdam. Door de grote hoeveelheid planten en aardetinten heeft het iets weg van een urban garden. De open keuken en kleine chef’s table zorgen ervoor dat Michael Wolf continue in contact is met zijn gasten.
Het menu bevat twee hoofdsecties. In de zogenaamde ‘Galerij’ staat een selectie van Michael Wolf’s huidige signature dishes zoals ‘Gelakt buikspek met gebakken langoustine, wortelcrème en een jus van specerijen’. In de sectie ‘Atelier’ experimenteert, innoveert en test hij gerechten uit. Na feedback van zijn gasten blijven de allerbeste gerechten over. Deze zullen vervolgens worden opgenomen in de ‘Galerij’.
Michael Wolf; ‘Dit atelier is stoer en lekker grootstedelijk, de perfecte setting om op zoek te gaan naar mijn perfectie. Werkelijk alles moet kloppen. Niet alleen het eten en de wijn, ook de ambiance, de muziek, de bediening en de cocktails die elk een eigen verhaal vertellen. Ik kan nu nog niet inschatten of ik te veel van mezelf en mijn team vraag. Het enige dat nu telt is dat ik hier vanaf mijn vijftiende naar toe heb geleefd en niet kan wachten om te beginnen!’