Wat 366 mensen zeggen over Wolf Atelier
Eten | |
Service | |
Sfeer |
eten is goed, prijs ok, sfeer donker
We had the 15 courses menu. It lasted about 2 and a half hours which literally flied by. Really surprised by some veggie dishes. It's the proof that things like beyond meat and are nonsense.
I was really surprised by the spicy cocktail.
The staff was open to rating and getting feedback on the dishes. So had fun with that.
We hebben 2 uur in de trein gezeten om bij Wolf Atelier te eten. Het was het meer dan waard! De verrassingsdoos die je in het begin krijgt geeft al aan hoe belangrijk jullie de ervaring vinden van de klantenreis.
In het begin denk je dat de gerechten snel geserveerd worden, maar het tempo is precies goed. Ook de so...
We hebben 2 uur in de trein gezeten om bij Wolf Atelier te eten. Het was het meer dan waard! De verrassingsdoos die je in het begin krijgt geeft al aan hoe belangrijk jullie de ervaring vinden van de klantenreis.
In het begin denk je dat de gerechten snel geserveerd worden, maar het tempo is precies goed. Ook de sommelier legt heel duidelijk uit welke wijn en waarom hij deze schenkt bij de gerechten. De keuzes waren echt heel goed!
We hebben het 15-gangen diner gekozen en waren verrast bij elke gang door de smaak, structuur en combinaties met de wijnen.
Wil je een echte gezellige avond en houd je van goed eten met een verhaal en een wijntje dat is dit echt een aanrader!
Team Wolf, nogmaals dank voor de fijne avond 🫶🏼
Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.
Over Wolf Atelier
Keuken: Frans
De zeer gedreven 31-jarige chef-kok Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya** en Envy) opende op 21 juni 2015 officieel zijn Wolf Atelier. Hij doet dit in een grote glazen ruimte die rust op een uit 1920 stammende spoorbrug, direct gelegen naast het Centraal Station van Amsterdam.
Waarom een ‘Atelier’? Omdat Michael Wolf zichzelf iedere dag opnieuw zal uitdagen om vernieuwende gerechten te creëren. Hier streeft hij er naar om zijn gasten keer op keer, een in alle opzichten optimale eetervaring te bezorgen.
Wolf Atelier is licht en ruim opgezet. De monumentale spoorbrug heeft een industrieel ontwerp en is voorzien van 80 hoge glazen ramen. Hierdoor biedt het atelier een 360 graden uitzicht over Amsterdam. Door de grote hoeveelheid planten en aardetinten heeft het iets weg van een urban garden. De open keuken en kleine chef’s table zorgen ervoor dat Michael Wolf continue in contact is met zijn gasten.
Het menu bevat twee hoofdsecties. In de zogenaamde ‘Galerij’ staat een selectie van Michael Wolf’s huidige signature dishes zoals ‘Gelakt buikspek met gebakken langoustine, wortelcrème en een jus van specerijen’. In de sectie ‘Atelier’ experimenteert, innoveert en test hij gerechten uit. Na feedback van zijn gasten blijven de allerbeste gerechten over. Deze zullen vervolgens worden opgenomen in de ‘Galerij’.
Michael Wolf; ‘Dit atelier is stoer en lekker grootstedelijk, de perfecte setting om op zoek te gaan naar mijn perfectie. Werkelijk alles moet kloppen. Niet alleen het eten en de wijn, ook de ambiance, de muziek, de bediening en de cocktails die elk een eigen verhaal vertellen. Ik kan nu nog niet inschatten of ik te veel van mezelf en mijn team vraag. Het enige dat nu telt is dat ik hier vanaf mijn vijftiende naar toe heb geleefd en niet kan wachten om te beginnen!’