Wat 366 mensen zeggen over Wolf Atelier
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Wolf atelier was een nieuw restaurant voor ons. De lokatie is erg mooi en apart. Na een heerlijk creatief voorgerecht viel het hoofdgerecht ons wat tegen. Minder creatief en een minder uitgesproken smaken. Wel weer twee desserts waarvan de eerste voor ons het lekkerst was. De bediening liet hier en daar wat steken v...
Lees hele reviewWolf atelier was een nieuw restaurant voor ons. De lokatie is erg mooi en apart. Na een heerlijk creatief voorgerecht viel het hoofdgerecht ons wat tegen. Minder creatief en een minder uitgesproken smaken. Wel weer twee desserts waarvan de eerste voor ons het lekkerst was. De bediening liet hier en daar wat steken vallen en de rekening brengen zonder dat we hier om gevraagd hadden, komt ongastvrij over.
We had a great night at Wolf Atelier. The food was exceptional as were the wines. Great service and explanation of each dish. Highly recommend and will definitely come back again.
Het eten (restaurantweek menu) was uitstekend. Een lekker voorgerecht (ceviche), hoofd (entrecote), nagerecht 1 (heerlijke chocolademousse) en nagerecht 2. Boven verwachting gegeten. Had een mooi uitzicht op de open keuken waar hard gewerkt werd.
Ook de entourage/sfeer in het restaurant was top. Mooi uitzicht over...
Het eten (restaurantweek menu) was uitstekend. Een lekker voorgerecht (ceviche), hoofd (entrecote), nagerecht 1 (heerlijke chocolademousse) en nagerecht 2. Boven verwachting gegeten. Had een mooi uitzicht op de open keuken waar hard gewerkt werd.
Ook de entourage/sfeer in het restaurant was top. Mooi uitzicht over amsterdam, vanuit een ander perspectief.
Het enige nadeel vond ik de service. Erg gehaast en zéér onduidelijk: bij gerechten zaten verschillende kleine sausjes of groentes. Ik kan me echter alleen flarden van de toelichting herinneren. Voordat ik kon vragen om het te herhalen was de ober reeds vertrokken. Dit herhaalde zich eigenlijk bij elke gang. ook het weghalen van het lege glas van mijn vriendin na het dessert, terwijl ik nog een een slokje wijn had vond ik erg apart.
Al met al heerlijk gegeten en genoten van een avondje uit. Het atelier ziet er prachtig uit. Alleen (website Wolf atelier): "Werkelijk alles moet kloppen. Niet alleen het eten en de wijn, ook de ambiance, de muziek, de bediening en de cocktails die elk een eigen verhaal vertellen."..... juist de bediening zorgde ervoor dat ik hier helaas niet snel terug zou gaan.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.
Over Wolf Atelier
Keuken: Frans
De zeer gedreven 31-jarige chef-kok Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya** en Envy) opende op 21 juni 2015 officieel zijn Wolf Atelier. Hij doet dit in een grote glazen ruimte die rust op een uit 1920 stammende spoorbrug, direct gelegen naast het Centraal Station van Amsterdam.
Waarom een ‘Atelier’? Omdat Michael Wolf zichzelf iedere dag opnieuw zal uitdagen om vernieuwende gerechten te creëren. Hier streeft hij er naar om zijn gasten keer op keer, een in alle opzichten optimale eetervaring te bezorgen.
Wolf Atelier is licht en ruim opgezet. De monumentale spoorbrug heeft een industrieel ontwerp en is voorzien van 80 hoge glazen ramen. Hierdoor biedt het atelier een 360 graden uitzicht over Amsterdam. Door de grote hoeveelheid planten en aardetinten heeft het iets weg van een urban garden. De open keuken en kleine chef’s table zorgen ervoor dat Michael Wolf continue in contact is met zijn gasten.
Het menu bevat twee hoofdsecties. In de zogenaamde ‘Galerij’ staat een selectie van Michael Wolf’s huidige signature dishes zoals ‘Gelakt buikspek met gebakken langoustine, wortelcrème en een jus van specerijen’. In de sectie ‘Atelier’ experimenteert, innoveert en test hij gerechten uit. Na feedback van zijn gasten blijven de allerbeste gerechten over. Deze zullen vervolgens worden opgenomen in de ‘Galerij’.
Michael Wolf; ‘Dit atelier is stoer en lekker grootstedelijk, de perfecte setting om op zoek te gaan naar mijn perfectie. Werkelijk alles moet kloppen. Niet alleen het eten en de wijn, ook de ambiance, de muziek, de bediening en de cocktails die elk een eigen verhaal vertellen. Ik kan nu nog niet inschatten of ik te veel van mezelf en mijn team vraag. Het enige dat nu telt is dat ik hier vanaf mijn vijftiende naar toe heb geleefd en niet kan wachten om te beginnen!’