Wat 1022 mensen zeggen over Tante Koosje*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Eten was OK maar niet sterwaardig. Goede technieken maar rare combi's en soms weinig smaak. Tartare was totaal niet op maak gebracht en rare combi met het smakeloze komkommersap, scampi was heerlijk. Goede vondst van gepofte rijst bij de vis, maar dan weer droge couscous erbij! Waarom? Runderlende was mooi gerecht; ...
Lees hele reviewEten was OK maar niet sterwaardig. Goede technieken maar rare combi's en soms weinig smaak. Tartare was totaal niet op maak gebracht en rare combi met het smakeloze komkommersap, scampi was heerlijk. Goede vondst van gepofte rijst bij de vis, maar dan weer droge couscous erbij! Waarom? Runderlende was mooi gerecht; goed op smaak en mals vlees. Echter gel van amsterdamse ui? Dat zou toch echt beter bij de tartare passen. Dessert heerlijk. Mooie combi van kers en kruidnagel. Goed gevonden. In commentaren van bediening kan ik me niet vinden; die was goed en ieder gerecht en wijn werd toegeligt.
Heerlijk gegeten tijdens de Restaurantweek. Eerder hebben we wel meegemaakt dat toprestaurants tijdens de Een actieperiode de kantjes eraf liepen, Tantje Koosje maakt er net zoveel werk van als tijdens de rest van het jaar. Top. Romantische aankleding, losse sfeer.
In een zeer sfeervolle ambiance genoten van de lekkernijen van chef Roland Veldhuizen. Iedere gang had zijn eigen identiteit en smaak. Verrassende combinatie's en uitdagende producten hebben mijn grenzen doen verleggen . Nog nooit had ik kokkels, langoustines, of ribzijlende gegeten, maar het smaakte naar meer. Zelf...
Lees hele reviewIn een zeer sfeervolle ambiance genoten van de lekkernijen van chef Roland Veldhuizen. Iedere gang had zijn eigen identiteit en smaak. Verrassende combinatie's en uitdagende producten hebben mijn grenzen doen verleggen . Nog nooit had ik kokkels, langoustines, of ribzijlende gegeten, maar het smaakte naar meer. Zelfs de bijgerechten zoals het brood, olijfolie en de overheerlijke gezouten boter smaakten geweldig. Kortom het was een feestmaal om niet snel te vergeten en het is een uitnodiging om vaker tante Koosje te gaan bezoeken. Roland en ook alle bedienende medewerkers bedankt voor de geweldige avond !
Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.
Over Tante Koosje*
Keuken: Frans
Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.
Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.
De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.
Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.
Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.