Wat 1015 mensen zeggen over Tante Koosje*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Waanzinnig goede avond. Geweldig diner met extra amuses. Buitengewoon goede selectie wijnen die ruim werden geschonken. Hier gaan we vaker heen. Fijne bediening. Zeer alert, attent en ontspannen. De inrichting werd gedurende de avond passender.
Tante Koosje, natuurlijk is alles daar weer op orde. Heerlijke amuses met verfijnde smaken. Lekker veel gerechtjes met fishy things. Elke keer als we daar komen is het weer genieten van het begin tot het eind. We zaten nu voor het eerst in het huisje van Tante Koosje. Als ik dan toch een minpuntje moet noemen, maar ...
Lees hele reviewTante Koosje, natuurlijk is alles daar weer op orde. Heerlijke amuses met verfijnde smaken. Lekker veel gerechtjes met fishy things. Elke keer als we daar komen is het weer genieten van het begin tot het eind. We zaten nu voor het eerst in het huisje van Tante Koosje. Als ik dan toch een minpuntje moet noemen, maar dat ligt echt aan mij: de madeleine is niet aan mij besteed. Hij kwam nog wel net uit de oven maar helaas wat mij betreft paarlen voor de zwijnen.
Bij Tante Koosje kom je binnen in een oud pand wat allemaal kleine hoekjes kent. Een aantal voormalige woningen. Lekker gezellig en knus. De amuses, de gerechten alles op smaak en ontzettend lekker. Een aanrader.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.
Over Tante Koosje*
Keuken: Frans
Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.
Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.
De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.
Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.
Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.