Wat 1016 mensen zeggen over Tante Koosje*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Uitgebreid gevarieerd menu, amuses niet bijzonder hoog op smaak. Zeer vriendelijk personeel, ontspannen sfeer, leuk dat er steeds verschillend personeel aan tafel komt. Erg leuk dat we een cadeautje mee naar huis kregen. Prettig dat afscheid tot buiten duurde, daar kregen we nog een lekker stukje koek aangeboden.
Een mooie manier om via de restaurantweek kennis te mogen maken met Tante Koosje. De gerechten zijn met mooie smaken bereid, niet alleen een streling voor de tong maar ook verfijnd gecompositioneerd op het bord geserveerd. Wij komen zeker terug om ons weer culinair te laten verwennen. Chapeau voor de keukenbrigade e...
Lees hele reviewEen mooie manier om via de restaurantweek kennis te mogen maken met Tante Koosje. De gerechten zijn met mooie smaken bereid, niet alleen een streling voor de tong maar ook verfijnd gecompositioneerd op het bord geserveerd. Wij komen zeker terug om ons weer culinair te laten verwennen. Chapeau voor de keukenbrigade en de gehele crew!
De lekkerste en malste eendenborst tot nu toe hebben we gegeten bij Tante Koosje. Met recht een verdiende ster!
het was een buitengewoon genoegen om uit de frisse winterkou in een warme huiselijke sfeer te treden. Vanaf het binnen komen tot aan het weggaan werden we totaal verwend. Door de kleinere ruimten kon je elkaar goed verstaan. Zo ook de informatie over het eten: goed toegelicht. De borden met de gerechten erop waren a...
Lees hele reviewhet was een buitengewoon genoegen om uit de frisse winterkou in een warme huiselijke sfeer te treden. Vanaf het binnen komen tot aan het weggaan werden we totaal verwend. Door de kleinere ruimten kon je elkaar goed verstaan. Zo ook de informatie over het eten: goed toegelicht. De borden met de gerechten erop waren als een kunstwerk: gelukkig niet alleen maar om naar te kijken, maar ook om te tong te strelen. Een aanrader
Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.
Over Tante Koosje*
Keuken: Frans
Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.
Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.
De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.
Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.
Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.