Wat 1015 mensen zeggen over Tante Koosje*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Heerlijk gegeten tijdens de Restaurantweek. Eerder hebben we wel meegemaakt dat toprestaurants tijdens de Een actieperiode de kantjes eraf liepen, Tantje Koosje maakt er net zoveel werk van als tijdens de rest van het jaar. Top. Romantische aankleding, losse sfeer.
In een zeer sfeervolle ambiance genoten van de lekkernijen van chef Roland Veldhuizen. Iedere gang had zijn eigen identiteit en smaak. Verrassende combinatie's en uitdagende producten hebben mijn grenzen doen verleggen . Nog nooit had ik kokkels, langoustines, of ribzijlende gegeten, maar het smaakte naar meer. Zelf...
Lees hele reviewIn een zeer sfeervolle ambiance genoten van de lekkernijen van chef Roland Veldhuizen. Iedere gang had zijn eigen identiteit en smaak. Verrassende combinatie's en uitdagende producten hebben mijn grenzen doen verleggen . Nog nooit had ik kokkels, langoustines, of ribzijlende gegeten, maar het smaakte naar meer. Zelfs de bijgerechten zoals het brood, olijfolie en de overheerlijke gezouten boter smaakten geweldig. Kortom het was een feestmaal om niet snel te vergeten en het is een uitnodiging om vaker tante Koosje te gaan bezoeken. Roland en ook alle bedienende medewerkers bedankt voor de geweldige avond !
Afgelopen vrijdag hebben we met acht personen een heerlijke avond bij Tante Koosje gehad. Omdat het weer het toeliet zaten we buiten, wat een plaatje! Het eten, de wijnen en ook de bediening waren voortreffelijk. Zeker de moeite waard om hier te gaan eten.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.
Over Tante Koosje*
Keuken: Frans
Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.
Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.
De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.
Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.
Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.