Wat 1015 mensen zeggen over Tante Koosje*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Een 3 gangen diner met een extra tussen gerecht.
Ontvangst prima, elke bediende heet ons welkom (een beetje te veel van het goede, niet alle medewerkers hoeven bij herhaling de welkoms-ceremonie te herhalen).
Heerlijk gegeten voor bijna € 200,00.
Groot min punt: een bedrag van ruim €8,00 voor 2 flessen kraanwater !
Dat kan echt niet meer.
Heerlijke avond gehad, zeer goede bediening en fantastisch eten.
Het was weer prima voor elkaar bij Tante. Buitengewone zorg was besteed aan de gerechten die dan ook voortreffelijk waren. En smaakvol opgemaakt en opgediend. De keukenbrigade deed z'n uiterste best om het ons naar de zin te maken en is daar prima in geslaagd. Heel lief was de presentatie van de patisserie door de v...
Lees hele reviewHet was weer prima voor elkaar bij Tante. Buitengewone zorg was besteed aan de gerechten die dan ook voortreffelijk waren. En smaakvol opgemaakt en opgediend. De keukenbrigade deed z'n uiterste best om het ons naar de zin te maken en is daar prima in geslaagd. Heel lief was de presentatie van de patisserie door de verantwoordelijke stageair. We zijn de laatste jaren regelmatig bij Tante op bezoek geweest. Er zit een duidelijk stijgende lijn in kwaliteit en presentatie.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.
Over Tante Koosje*
Keuken: Frans
Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.
Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.
De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.
Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.
Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.