Wat 1015 mensen zeggen over Tante Koosje*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Wat hebben wij een fijne avond gehad! Ontzettend lekker gegeten. Het gevoel dat het geen 4 gangen menu was, maar een 8 gangen! Wat een sfeer, klein en met maar een paar tafeltjes boven op een zolderkamertje! De bediening wist veel van het menu, de wijnen en ingredienten. Het was het beste restaurant waar wij ooit he...
Lees hele reviewWat hebben wij een fijne avond gehad! Ontzettend lekker gegeten. Het gevoel dat het geen 4 gangen menu was, maar een 8 gangen! Wat een sfeer, klein en met maar een paar tafeltjes boven op een zolderkamertje! De bediening wist veel van het menu, de wijnen en ingredienten. Het was het beste restaurant waar wij ooit hebben gegeten. Iets dat wij altijd al wilde, in een sterrenrestaurant eten en dat is nu gelukt! Wij gaan zeker vaker terug! Bedankt Tante Koosje!!
We hebben prima gegeten. In een mooie ambiance werd het ene na het andere gerecht opgediend. Daarnaast werd alles met een kleine culinaire verrassing onderbroken. De avond begon vroeg en eindigde ongemerkt laat. Bedankt!
Prettige, informele sfeer. Bediening deed zijn best om het naar de zin te maken. Uitleg bij de gerechten kwam enigszins geforceerd, uit het hoofd geleerd over, maar daarom tegelijkertijd ook weer symphatiek. (Liever dit dan quasi wijsneuzig gedoceerd worden welk gerafinneerd kunstwerk je nu weer voorgeschoteld krijg...
Lees hele reviewPrettige, informele sfeer. Bediening deed zijn best om het naar de zin te maken. Uitleg bij de gerechten kwam enigszins geforceerd, uit het hoofd geleerd over, maar daarom tegelijkertijd ook weer symphatiek. (Liever dit dan quasi wijsneuzig gedoceerd worden welk gerafinneerd kunstwerk je nu weer voorgeschoteld krijgt).
Dan echter het eten: eerlijk gezegd hadden we meer verwacht. Natuurlijk, het zag er fantastisch uit, ingredienten waren top, precies goed gegaard etc. maar bij een sterrenrestaurant verwacht ik dat de smaak en geur van de gerechten me het gevoel geven dat ik iets bijzonders beleef. Dat was hier helaas -met uitzondering van de honingijsamuse- niet het geval, en dan stellen de te grote borden met te kleine porties teleur, en vraag je je af waarom de glazen van het eveneens onopvallende wijnarrangement zo zuinig net een kwart vol worden geschonken.
Jammer, aan het bedienend personeel en de omgeving heeft het niet gelegen, maar de door tante Koosje zelf aangehaalde 'goeie prijs-kwaliteit verhouding' werd door ons niet als zodanig ervaren.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.
Over Tante Koosje*
Keuken: Frans
Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.
Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.
De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.
Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.
Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.