Wat 1015 mensen zeggen over Tante Koosje*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Vriendelijk en persoonlijk ontvangen en heerlijk gegeten. De gerechten zaten allemaal goed in elkaar, de bediening was zeer alert en de tijd tussen de gangen precies goed. Het restaurant heeft de ambiance van een bistro, maar de ruimte tussen de tafels is goed zodat je niet op elkaars lip zit.
Meer dan uitstekend gegeten bij Tante Koosje. Alles klopt! De gerechten, bijpassende wijnen, bediening. In een woord super! Een aanrader voor een heerlijke avond culinair uit! Wij komen graag terug!
Erg gemoedelijke atmosfeer. Alsof je in de huiskamer van een autentiek huisje zit. Geen stijf, trendy sterrenrestaurant. Prima menu met allerlei smaaksensaties. Leuke amuses en hapje voor het dessert. Wijnarrangement goed gebalanceerd en enkele verrassingen (b.v. rode zoete dessertwijn). Bediening gemoedelijk, ondan...
Lees hele reviewErg gemoedelijke atmosfeer. Alsof je in de huiskamer van een autentiek huisje zit. Geen stijf, trendy sterrenrestaurant. Prima menu met allerlei smaaksensaties. Leuke amuses en hapje voor het dessert. Wijnarrangement goed gebalanceerd en enkele verrassingen (b.v. rode zoete dessertwijn). Bediening gemoedelijk, ondanks drukte persoonlijke aandacht van eigenaar. Uitleg (b.v. wijnen/kaas) door jonge jongen iets te overdreven. De kennis was zeker aanwezig! We hebben een topavond gehad. Dank!
Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.
Over Tante Koosje*
Keuken: Frans
Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.
Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.
De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.
Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.
Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.