Wat 1015 mensen zeggen over Tante Koosje*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
We hebben heerlijk buiten in de tuin kunnen genieten van ons diner. Alle obers en serveersters waren erg attent en vonden het ook leuk om even een kort praatje te maken wat in lang niet alle sterrenrestaurants lukt.
Door het buiten zitten en de bediening was de sfeer top, ondanks enkele regendruppels.
Het eten was...
We hebben heerlijk buiten in de tuin kunnen genieten van ons diner. Alle obers en serveersters waren erg attent en vonden het ook leuk om even een kort praatje te maken wat in lang niet alle sterrenrestaurants lukt.
Door het buiten zitten en de bediening was de sfeer top, ondanks enkele regendruppels.
Het eten was prima, van keurige kwaliteit. Vooral het toetje vonden we erg bijzonder en lekker (kersen i.c.m trekdrop) er werd ook in een net tempo geserveerd. We hadden een 5 gangendiner met koffie toe en waren na ruim 3 uur klaar met ons diner.
Een goed restaurant mag wat kosten, maar €6,50 voor een normaal kopje koffie gaat m.i. een beetje te ver. Verder een heel geslaagde avond gehad!
Niks dan lof. Bediening professioneel en fijne mix tussen formeel en informeel. Keuken verse en mooie ingredienten.Amuses smaakvol. Wijnarranangement uitermate goed afgestemd en gelukkig eens geen nieuwe wereldwijnen.Enig minpuntje is de prijs van water.Verder voortreffelijk met z'n tweeen gegeten. Aanrader!
Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.
Over Tante Koosje*
Keuken: Frans
Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.
Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.
De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.
Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.
Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.