Wat 1016 mensen zeggen over Tante Koosje*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
We hebben een fantastische avond gehad. Ons drie-gangen uitgebreid naar vier met wijnarrangement erbij. De smaken en verschillende bereidingen van de ingrediënten waren eerlijk en individueel smaakvol. De combinatie met de wijnen perfect; zelfs die noord Italiaanse wijn, waar we tot het gerecht nog niet uitgeserveer...
Lees hele reviewWe hebben een fantastische avond gehad. Ons drie-gangen uitgebreid naar vier met wijnarrangement erbij. De smaken en verschillende bereidingen van de ingrediënten waren eerlijk en individueel smaakvol. De combinatie met de wijnen perfect; zelfs die noord Italiaanse wijn, waar we tot het gerecht nog niet uitgeserveerd was, onze twijfels over hadden; met het gerecht erbij vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats.
De amuses, friandaises en het presentje bij het naar huis gaan waren stuk voor stuk met zorg bereid.
De services was top; de heren/dames beheersen hun kennis, zijn attent, passen zich gemakkelijk aan het gezelschap aan en toch niet overdreven aanwezig.
Tante Koosje straalt een gemoedelijke sfeer uit, erg leuk met de open keuken en authentieke details in de aankleding.
Niets mis mee. Wachttijden tussen gangen zouden wat korter mogen.
Was erg sfeervol en de service was leuk. Wij hadden onze kleinzoon mee, die graag wilde weten hoe het nou in een sterrenrestaurant ging. Ze stelden hem op z'n gemak en legden proma uit. Hj vond het, net als wij, prachtig.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.
Over Tante Koosje*
Keuken: Frans
Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.
Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.
De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.
Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.
Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.