Wat 1016 mensen zeggen over Tante Koosje*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Beetje teleurstellend. Het voorgerecht (de tuna) was te koud, het hoofdgerecht uiterst matig qua hoeveelheid.
Het leek wel of na het desert het alemaal nog even moest worden ingehaald met koekjes, doosje bonbons, etc. Beter vanaf het begin uitpakken!
Weer eens ouderwets heerlijk gegeten en in echt weer eens in de watten gelegd zonder poespas.
Was en is nog steeds een topper. !!!
Extra amuses is toch iets wat je echt gaat waarderen, zeker als het weer super is
Omdat ik al bij meerdere restaurantweken zag dat "Tante Koosje" zeer snel volgeboekt was, wekte dit mijn nieuwsgierigheid. Hier moest ik echt een keer gaan eten! Wat een geluk dat ik meteen boekte toen het bericht kwam dat er een verlengde restaurantweek werd gehouden met alle top-5-restaurants van de provincie. We ...
Lees hele reviewOmdat ik al bij meerdere restaurantweken zag dat "Tante Koosje" zeer snel volgeboekt was, wekte dit mijn nieuwsgierigheid. Hier moest ik echt een keer gaan eten! Wat een geluk dat ik meteen boekte toen het bericht kwam dat er een verlengde restaurantweek werd gehouden met alle top-5-restaurants van de provincie. We hebben er heerlijk gegeten, het was echt de moeite waard om hiervoor een half uur te rijden. Idyllisch dorpje met een super restaurant, team " Tante Koosje", bedankt voor de lekkere en gezellige avond.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.
Over Tante Koosje*
Keuken: Frans
Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.
Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.
De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.
Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.
Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.