Wat 1015 mensen zeggen over Tante Koosje*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Ik kan alleen maar aangeven dat het weer een prima en heerlijk bezoek was aan Tante Koosje.
Het speciale 5-gangen menu, was bijna geheel naar onze smaak net als het wijn-arrangement.
De reden waarom het geen 10 scoort, zit m in persoonlijke voorkeuren (buikspek is niet mijn favoriet, net als de wijnkeuze bij dit...
Ik kan alleen maar aangeven dat het weer een prima en heerlijk bezoek was aan Tante Koosje.
Het speciale 5-gangen menu, was bijna geheel naar onze smaak net als het wijn-arrangement.
De reden waarom het geen 10 scoort, zit m in persoonlijke voorkeuren (buikspek is niet mijn favoriet, net als de wijnkeuze bij dit gerecht, maar is uiteraard een kwestie van smaak).
De ontvangst, ambiance en overige faciliteiten waren opnieuw erg goed. De sfeer was een 8, maar ook hiervoor geldt dat deze meer dan goed was. Hypothetisch zou de ultieme 10 voor mij alleen nog gescoord kunnen worden door een restaurant, dat op de perfecte locatie (aan zee / strand, onder de palmbomen) ligt, in combinatie met vers gevangen vis in de aangrenzende turqoise blauwe zee, bereid op de eigen barbecue etc.) en George Clooney die serveert...maar die restaurants zijn er niet, dus vandaar een dik verdiende 8!
Heerlijk gegeten. Leuke sfeer, goede bediening.
Heerlijke wijnen met een keurig BOB-arrangement.
Fantastische avond, geweldig gegeten en heerlijk verwend. Zeker voor herhaling vatbaar.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.
Over Tante Koosje*
Keuken: Frans
Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.
Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.
De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.
Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.
Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.