Wat 1015 mensen zeggen over Tante Koosje*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
We hadden gerekend op vijf gangen, maar met de heerlijke amuses en andere tussendoortjes (oa een ijsje van appel!) werden het er wel acht. De snelheid van gang tot gang was prima, en de gerechten zelf waren formidabel. Vooraf twee keer vis en als hoofdgerecht kalfslende. Super mals en goed gegaard. Bij het dessert z...
Lees hele reviewWe hadden gerekend op vijf gangen, maar met de heerlijke amuses en andere tussendoortjes (oa een ijsje van appel!) werden het er wel acht. De snelheid van gang tot gang was prima, en de gerechten zelf waren formidabel. Vooraf twee keer vis en als hoofdgerecht kalfslende. Super mals en goed gegaard. Bij het dessert zat ijs van gerookte schapenmelk, mmmmmmmm De brigade van Tante Koosje heeft ons een geweldige avond bezorgd en er alles aangedaan om ons nog eens terug te laten komen. Daar zijn ze zeker in geslaagd. Het mooie trommeltje waarin de 'koekjes' voor bij de koffie zaten mocht mee naar huis, en zal ons nog regelmatig aan deze geslaagde avond doen terugdenken.
Uit eten gaan bij Tante Koosje is een belevenis. Van aankomst tot vertrek is er de attente en vriendelijke aandacht van de bediening. De kwaliteit van het eten is goed en in verhouding met de hoeveelheid, uitstekend! De samenstelling van het menu is bijzonder, bestaat uit veel verschillende smaken en producten, maar sluiten perfect op elkaar aan.
als of thuis bent maar toch uit
Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.
Over Tante Koosje*
Keuken: Frans
Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.
Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.
De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.
Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.
Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.