Wat 1015 mensen zeggen over Tante Koosje*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Heerlijk gegeten in deze gezellige "huiskamer". Het menu was heerlijk en verrassend. Het bijpassende wijnarrangement is een aanrader !
De koffie compleet maakte deze ervaring echt compleet !
Zeer gastvrije bediening en zeker haar M-ster waardig!
De gerechten waren echt kunstwerkjes die de tong strelen.
Porties, m.n. hoofdgerecht, te beperkt.
Aanvullng 3-gangen diner met een supplement (€12,-) blijkt helaas geen luxe, maar tast het karakter (kennismaking met een sterrenrestaurant voor een acceptabele prijs) toch enigszins aan. Ook amuses (2) vrij spaarzaam.
Keuken overigens goed, maar vrij klassiek en weinig cr...
Porties, m.n. hoofdgerecht, te beperkt.
Aanvullng 3-gangen diner met een supplement (€12,-) blijkt helaas geen luxe, maar tast het karakter (kennismaking met een sterrenrestaurant voor een acceptabele prijs) toch enigszins aan. Ook amuses (2) vrij spaarzaam.
Keuken overigens goed, maar vrij klassiek en weinig creatief.
Sfeer (woonkamer) erg prettig en bediening zeer vriendelijk.
Wel klein tafeltje, geplaatst in een passage bij de bar. Niet doen dus. Thierry
Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.
Over Tante Koosje*
Keuken: Frans
Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.
Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.
De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.
Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.
Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.