Wat 1015 mensen zeggen over Tante Koosje*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
We hebben in het kader van Dining with stars gegeten bij Tante Koosje, het was in een woord prima. We hebben dit wel eens eerder gedaan bij een restaurant in Driebergen we werden daar min of meer met nek aangekeken. Dit was hier echt niet het geval. Meer dan perfecte service, heerlijk gegeten, de hapjes waren wel er...
Lees hele reviewWe hebben in het kader van Dining with stars gegeten bij Tante Koosje, het was in een woord prima. We hebben dit wel eens eerder gedaan bij een restaurant in Driebergen we werden daar min of meer met nek aangekeken. Dit was hier echt niet het geval. Meer dan perfecte service, heerlijk gegeten, de hapjes waren wel erg klein. Ondanks dat ze heerlijk waren, hadden we tijdens de rit naar huis toch behoefte om een Mac Donalds aan te doen. Jammer......
We hadden wat moeite met het vinden van de locatie en een goede parkeerplaats maar éénmaal binnen werden we zeer vriendelijk ontvangen in een ontspannen sfeer.
Een van de beste restaurants waar ik ooit gegeten heb. Het eten was verrassend, creatief en gevarieerd van zowel smaak als kleur. De bijpassende wijnen waren niet alleen goed gecombinerd met de diverse gerechten maar ook nog eens erg lekker en redelijk geprijsd.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.
Over Tante Koosje*
Keuken: Frans
Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.
Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.
De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.
Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.
Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.