Wat 1015 mensen zeggen over Tante Koosje*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Blijft een heerlijke plek om terug te komen. Wat een mooie setting en lekker eten!
De foto's op de site gaven ons het idee dat we in de sjoemelige huiskamer van een familietante gingen eten. Verrassend was echter dat toen we er waren dat gevoel er was maar dan met een sjiek randje. De sfeer was uitstekend. De ontvangst was warm. We werden goed geholpen met het uitzoeken van een bijpassende wijntje...
Lees hele reviewDe foto's op de site gaven ons het idee dat we in de sjoemelige huiskamer van een familietante gingen eten. Verrassend was echter dat toen we er waren dat gevoel er was maar dan met een sjiek randje. De sfeer was uitstekend. De ontvangst was warm. We werden goed geholpen met het uitzoeken van een bijpassende wijntje. Er werd echt de tijd voor ons genomen. Daarbij was het eten erg lekker. De eendenborst was lauw maar werd op ons verzoek netjes opgewarmd. We zullen zeer zeker nog een keer terug komen.
geweldig, heerlijk gegeten en gedronken in een mooi gezellige omgeving met super aardige bediening. Topnivo, zoals altijd. natuurlijk kom ik nog eens terug.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.
Over Tante Koosje*
Keuken: Frans
Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.
Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.
De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.
Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.
Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.