Wat 1015 mensen zeggen over Tante Koosje*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Goede service. Fijne ambiance. Eten verrukkelijk.
Het was wederom uitstekend. Conform de verwachting.
Mijn ervaringen met dineren bij een Michelin ster restaurant zijn op precies 1 hand te tellen. Dit was met gemak, de beste en totale ervaring. Vanaf de 1e tot de laatste minuut volledig in de watten gelegd met alle soorten amuzes, bijpassende dranken, mooie gerechten en laagdrempelig maar zeer vriendelijke bediening...
Lees hele reviewMijn ervaringen met dineren bij een Michelin ster restaurant zijn op precies 1 hand te tellen. Dit was met gemak, de beste en totale ervaring. Vanaf de 1e tot de laatste minuut volledig in de watten gelegd met alle soorten amuzes, bijpassende dranken, mooie gerechten en laagdrempelig maar zeer vriendelijke bediening (al vind ik gastvrouw/heer beter klinken).
Het eten was goed op elkaar afgestemd en niet te pretentieus. Fijn want daardoor voel ik mij ook op mijn gemak. Wel eens gegeten bij een jasje dasje restaurant (niets mis mee), waar ik mij niet op mijn plek voelde. Ik ga graag nog eens voor het uitgebreide diner.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.
Over Tante Koosje*
Keuken: Frans
Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.
Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.
De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.
Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.
Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.