Wat 1015 mensen zeggen over Tante Koosje*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Wij hebben een fantastische avond gehad. Zeer gastvrije, welgemeende ontvangst, bijzondere "herberg" sfeer, je voelt je enorm thuis. Het eten was fantastisch, de ene smaaksensatie volgde op de volgende verrassing. Niet te veel, niet te weinig, precies goed.
Gisterenavond een heerlijke avond gehad in Tante Koosje. In een warme sfeer, die niet alleen onstaat door het interieur, maar ook door een warme vriendelijike ontvangst en bediening, werden stuk voor stuk prachtige gerechtjes geserveerd. Mooie smaakcombinaties zoals kreeft met pastinaak, eendenlever met ui en balsa...
Lees hele reviewGisterenavond een heerlijke avond gehad in Tante Koosje. In een warme sfeer, die niet alleen onstaat door het interieur, maar ook door een warme vriendelijike ontvangst en bediening, werden stuk voor stuk prachtige gerechtjes geserveerd. Mooie smaakcombinaties zoals kreeft met pastinaak, eendenlever met ui en balsamico, mandarijn met speculaas en mokka verwenden ons. De daarbij uitgezochte wijnen waren (ook als BOB-arrangement) passend en maakten de mooie gerechten af. Wij zijn erg blij dat we er dit gezellige klasse-restaurant ontdekt hebben en dat nog redelijk in de buurt ligt. Bedankt!
We hebben een fijne avond gehad. De bediening heeft duidelijk plezier in zijn/haar werk, met name de uitleg bij de kazen was erg leuk! Mooie gerechten, waarbij vooral de fazant in de smaak viel. Water, brood en lekkere boter wordt ruim verstrekt en staat niet op de rekening. Prima!
Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.
Over Tante Koosje*
Keuken: Frans
Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.
Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.
De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.
Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.
Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.