Wat 1016 mensen zeggen over Tante Koosje*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Wij hebben voor het 5-gangen menu gekozen. Fijne en verrassende smaakcombinaties in de gerechten geproefd. Met mooie smaakvolle wijnen. En wat nieuwigheid zoals zeewier.
Professioneel,er werd voldoende informatie over gerechten en wijnen gegeven. Het tempo van serveren was goed, er werd vlot geserveerd, maar niet t...
Wij hebben voor het 5-gangen menu gekozen. Fijne en verrassende smaakcombinaties in de gerechten geproefd. Met mooie smaakvolle wijnen. En wat nieuwigheid zoals zeewier.
Professioneel,er werd voldoende informatie over gerechten en wijnen gegeven. Het tempo van serveren was goed, er werd vlot geserveerd, maar niet te snel. Wij hebben tot laat getafeld. Broodjes en water werden goed aangevuld.
De attenties tussendoor en bij het naar huis gaan, maakt het compleet.
Wij hebben een onvergetelijke avond gehad. Dank jullie wel, Tante Koosje!
Een feestje was dit avondje uit bij Tante Koosje, het was niet alleen een cadeautje voor mijn neef maar ook nog eens voor mijzelf, heerlijk eten gezellige sfeer en uitstekend personeel zo valt alles samen
Op zondagavond het dining with the stars menu geboekt bij Tante Koosje. Wederom van de mooie combinatie van spijzen, dranken en gastvrijheid mogen genieten. Verrassende smaakcombinaties en goede bijpassende wijnen zorgden voor een perfect avondje uit. Enige minpuntjes: de 'flexibele chocolade' in het dessert was voo...
Lees hele reviewOp zondagavond het dining with the stars menu geboekt bij Tante Koosje. Wederom van de mooie combinatie van spijzen, dranken en gastvrijheid mogen genieten. Verrassende smaakcombinaties en goede bijpassende wijnen zorgden voor een perfect avondje uit. Enige minpuntjes: de 'flexibele chocolade' in het dessert was vooral een visueel kunststukje, wat ten koste ging van de smaak. En bij afrekening bleken de afsluitende kopjes koffie 6,5 euro per stuk te kosten...
Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.
Over Tante Koosje*
Keuken: Frans
Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.
Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.
De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.
Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.
Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.