Wat 1016 mensen zeggen over Tante Koosje*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Wij zaten met 9 personen op een gezellige zolder helemaal privé.
De wensen voor het kookpersoneel waren niet gemakkelijk.
Twee zwangeren en eentje die niet alles lust.
Het personeel was heel vriendelijk en behulpzaam en het eten was heerlijk.
De moeite waarda om nog eens terug te komen.
Eten voortreffelijk maar wel erg weinig. Jammer van de sommelier met het te korte lontje.
We waren gisteren na het bezoek aan de tentoonstelling van Escher in Paleis Soestdijk naar tante Koosje gegaan om er een stijlvolle dag van te maken.
Voor het eerst in ons leven gegeten bij een restaurant met een Michelin Ster.
We hebben bijbetaald en voor het 5 gangen diner gekozen en tot slot koffie toe.
Dit wa...
We waren gisteren na het bezoek aan de tentoonstelling van Escher in Paleis Soestdijk naar tante Koosje gegaan om er een stijlvolle dag van te maken.
Voor het eerst in ons leven gegeten bij een restaurant met een Michelin Ster.
We hebben bijbetaald en voor het 5 gangen diner gekozen en tot slot koffie toe.
Dit was precies goed maar met een 3 gangen diner heb je naderhand nog honger.
Het was allemaal even smaakvol. Ook de wijnen (4 glazen in totaal) waren lekker. In totaal wel E 165,- kwijt met twee personen met fooi E 170,--. Nog nooit zo exclusief en prijzig gegeten in een weliswaar sfeervolle ambiance met een goede bediening. Dus het was het voor een keer zeker waard om te ervaren.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.
Over Tante Koosje*
Keuken: Frans
Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.
Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.
De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.
Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.
Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.