Wat 1015 mensen zeggen over Tante Koosje*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
De bediening was super!
De amuses en het voorgerecht waren verrassend.
Het hoofdgerecht viel erg tegen. De kip was droog en smakeloos!
Het nagerecht was erg lekker.
De porties waren erg klein. Voor mij voldoende omdat ik een zeer kleine eter ben,maar voor normale eters absoluut te weinig .
Ik heb dit gemeld...
De bediening was super!
De amuses en het voorgerecht waren verrassend.
Het hoofdgerecht viel erg tegen. De kip was droog en smakeloos!
Het nagerecht was erg lekker.
De porties waren erg klein. Voor mij voldoende omdat ik een zeer kleine eter ben,maar voor normale eters absoluut te weinig .
Ik heb dit gemeld , waarop het antwoord was dat zij dan maar een extra gerecht moesten bestellen!
De prijs kwaliteit verhouding vond ik onder de maat.
De rode wijn bij het hoofd gerecht was super!!
De huiswijn voor €6,00 wel erg prijzig.
Duidelijk aangepast aan Restaurantweek, erg rumoerig; de parelhoen was droog, rest van t eten was super en de wijn ook. Alleen de drankprijzen waren buitenproportioneel hoog:?7,- euro voor koffie (met weliswaar fantastisch blikje, dat is promotie en daar wil ik als klant niet voor hoeven te betalen..., dus heerlijk eten maar beetje kater bij de afrekening....
Sfeervol restaurant, waar we heel vriendelijk werden ontvangen door het personeel. Het eten was geweldig, ook het aangepaste diner voor iemand die in verwachting is was super! Voor herhaling vatbaar.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.
Over Tante Koosje*
Keuken: Frans
Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.
Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.
De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.
Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.
Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.