Wat 1015 mensen zeggen over Tante Koosje*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
het blijft een bijzondere gebeurtenis om er te eten. en het verleiden met eten is een grote kunst en een ster zeker waard
Wat een feest om bij tante Koosje te gast te zijn!
De passie en liefde voor koken proef je bij iedere hap, verrassend, uitdagend en vooral heerlijk.
Het eten was lekker, de amuses die je steeds kreeg waren erg leuk gedaan/gemaakt. Wat een punt van aandacht is is dat de ober die het menu vertelde met zijn armen over elkaar stond. Dit deed hij bij alle tafels. Dit hoort niet!!! Ook onze waterfles moesten we zelf pakken, aangezien de glazen al enige tijd leeg waren...
Lees hele reviewHet eten was lekker, de amuses die je steeds kreeg waren erg leuk gedaan/gemaakt. Wat een punt van aandacht is is dat de ober die het menu vertelde met zijn armen over elkaar stond. Dit deed hij bij alle tafels. Dit hoort niet!!! Ook onze waterfles moesten we zelf pakken, aangezien de glazen al enige tijd leeg waren. Toen dit gezien werd, werd het snel overgenomen. Dit is te laat! Verder zat er een haar in mijn hoofdgerecht. Toen ik dit aangaf bij de bediening werd dit gelijk opgelost en kreeg ik een nieuw gerecht. Netjes opgelost, maar wel jammer om dit te constateren.
De sfeer is het restaurant is huiselijk. Erg prettig!
Al met al vind ik het geen ster waardig restaurant.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.
Over Tante Koosje*
Keuken: Frans
Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.
Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.
De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.
Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.
Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.