Wat 1015 mensen zeggen over Tante Koosje*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Ik heb een gezellige avond gehad. Daar het fantastisch weer was hebben wij buiten gedineerd. Personeel was vriendelijk en correct. Het eten zag eruit als een plaatje en smaakte heerlijk. Het wijnarrangement vond ik wat tegen vallen. De wijnen vielen (voor mijn smaak) weg bij de gerechten. voor je begint met eten is ...
Lees hele reviewIk heb een gezellige avond gehad. Daar het fantastisch weer was hebben wij buiten gedineerd. Personeel was vriendelijk en correct. Het eten zag eruit als een plaatje en smaakte heerlijk. Het wijnarrangement vond ik wat tegen vallen. De wijnen vielen (voor mijn smaak) weg bij de gerechten. voor je begint met eten is de smaak van de wijn veel belovend, bij het eten was hij vlak en later weer smaakvol. Ik vond het jammer dat het personeel niet een sloof droeg. De beide dames hadden verschillende lange broeken aan met de bloes eroverheen, hieronder vandaan kwam een topje/shirtje. beetje rommelig. De heer had keurig het overhemd in de broek en een riem in de broek. Dat staat verzorgder. Overall: een mooie avond.
Het eten was smaakvol maar twee gangen waren te hoog op smaak, teveel zout! Over de bediening niets dan lof!!!
Lekker gegeten in het mooie Loenen. Lokatie is prachtig en sfeer is prima. Eten was lekker, maar ik had zelf van het eten iets meer verwacht. Een goede zet is het wijnarrangement met halve glazen voor degene die nog moet rijden!
Bediening was top!
Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.
Over Tante Koosje*
Keuken: Frans
Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.
Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.
De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.
Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.
Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.