Wat 1015 mensen zeggen over Tante Koosje*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Gezellig, knus en mooi en lekker eten!
Gisteravond heerlijk gegeten. 5 gangen dining with the stars. Het eten was gevarieerd en met veel zorg samengesteld (zoals je kunt verwachten in een sterren restaurant). Het meest opvallende was wel de zeer deskundige, zeer attente maar ook zeer vriendelijke personeel. Onze ervaring is dat in sterren restaurants het...
Lees hele reviewGisteravond heerlijk gegeten. 5 gangen dining with the stars. Het eten was gevarieerd en met veel zorg samengesteld (zoals je kunt verwachten in een sterren restaurant). Het meest opvallende was wel de zeer deskundige, zeer attente maar ook zeer vriendelijke personeel. Onze ervaring is dat in sterren restaurants het streven naar perfectie zorgt voor heel stijf personeel. Bij tante Koosje zit je in een gezellige oud franse woonkamer waar je aan niets ontbreekt. Je maakt kennis met een pre toetje (mini ijsje met knetters) als verrassing en bij de koffie nog een madeleine net uit de oven. Wij komen terug!
om bij tante koosje te eten was een grote verrassing. mooie smaakcombinaties, goede porties, prettige bediening en sfeer.
een aanrader
Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.
Over Tante Koosje*
Keuken: Frans
Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.
Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.
De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.
Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.
Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.