Wat 1015 mensen zeggen over Tante Koosje*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Zoals altijd was het eten uitstekend.
De gerechten zien er prachtig uit en smaken dienovereenkomstig.
De bediening is eveneens perfect.
Ales in dit restaurant wordt uitstekend geregeld.
Als je een e-mail stuurt om iets te vragen wordt er onmiddellijk geantwoord en met alle wensen wordt rekening gehouden.
Wij vi...
Zoals altijd was het eten uitstekend.
De gerechten zien er prachtig uit en smaken dienovereenkomstig.
De bediening is eveneens perfect.
Ales in dit restaurant wordt uitstekend geregeld.
Als je een e-mail stuurt om iets te vragen wordt er onmiddellijk geantwoord en met alle wensen wordt rekening gehouden.
Wij vinden het een geweldig restaurant waar wij niet alleen zelf graag komen maar dat ook prima is om vrienden mee naartoe te nemen.
We hebben nog nooit ergens zo heerlijk, gezellig en extreem goed verzorgd gegeten. Het eten was een ontdekkingsreis van smaken, waarbij je je elke keer weer afvroeg hoe ze het gemaakt hadden. De.bediening was uitstekend en er werd aan alle kanten voor gezorgd dat je absoluut niks tekort kwam.
Tante Koosje is echt een aanrader!
Heerlijk gegeten. personeels is deskundig en ontzettend vriendelijk. Juiste timing bij opdienen gerechten en aanvullen van drank.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.
Over Tante Koosje*
Keuken: Frans
Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.
Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.
De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.
Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.
Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.