Wat 1015 mensen zeggen over Tante Koosje*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Genoten van het menu en het bijpassende wijnarrangement. Al met al een zeer geslaagde avond in een prettige sfeer en een zeer attente zwarte brigade.
Ook alle lof voor de witte brigade uiteraard!
Een goede ontvangst van het personeel bij binnenkomst.Wij hebben gezellig en goed gegeten.Tussendoor werden we verrast met kleine amuses, die te waarderen zijn in een restaurantweek waar dit immers maar zelden voor komt.Toch een teken dat de keuken hier moeite aan besteed.Het restaurant heeft een nostalgische sfeer,...
Lees hele reviewEen goede ontvangst van het personeel bij binnenkomst.Wij hebben gezellig en goed gegeten.Tussendoor werden we verrast met kleine amuses, die te waarderen zijn in een restaurantweek waar dit immers maar zelden voor komt.Toch een teken dat de keuken hier moeite aan besteed.Het restaurant heeft een nostalgische sfeer,dat prettig is.
Het enige wat dan weer een kleine domper is,is dat er na een fijne avond de gewone koffie € 6,50 p.p aan de hoge kant is.
Wij hadden ons zo verheugd op een avond in Tante Koosje. We hebben meerdere keren gegeten in een sterrenrestaurant en weten wat een culinaire verrassingen en smaaksensaties je kunt verwachten. Helaas hebben we dit bij Tante Koosje niet kunnen ervaren. Het eten was lekker, maar niet meer dan dat. Hetzelfde gold zeker...
Lees hele reviewWij hadden ons zo verheugd op een avond in Tante Koosje. We hebben meerdere keren gegeten in een sterrenrestaurant en weten wat een culinaire verrassingen en smaaksensaties je kunt verwachten. Helaas hebben we dit bij Tante Koosje niet kunnen ervaren. Het eten was lekker, maar niet meer dan dat. Hetzelfde gold zeker ook voor het wijnarrangement. Niets bijzonders. We konden ook merken dat het personeel moe was van de restaurantweek en bijbehorende gasten. Storend vonden we het veelvuldig bijschenken van water om de fles maar op te krijgen. Toen we al halverwege het desert waren werd nog snel een nieuwe fles opgengemaakt. Ook werden ongevraagd de desertwijnglazen al op tafel gezet, terwijl we hadden aangegeven in 1ste instantie een 3-gangenarrangement bij het 4-gangenmenu te willen drinken. Dit was misschien ook de reden dat we niet werden bijgeschonken om zo maar dat 4e glas te forceren. Erg karig. We vonden het jammer dat we op de (vrijwel raamloze)zolder zaten. Dit is misschien leuk voor een besloten diner, maar voor de sfeer wil je deel uitmaken van de gezelligheid beneden en af en toe naar buiten kunnen kijken.
Helaas komen we niet terug.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.
Over Tante Koosje*
Keuken: Frans
Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.
Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.
De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.
Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.
Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.