Wat 1015 mensen zeggen over Tante Koosje*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Wij hebben gisteren genoten van een 5 gangen diner bij Tante Koosje. Heerlijke gerechtjes, in een gezellige atmosfeer. Personeel erg behulpzaam en goed op de hoogte van datgene wat ze serveerden. Goed rekening gehouden met mijn gluten-en lactose allergie. Complimenten!
Een fantastische avond.
Het Dining with the stars menu was overheerlijk en de wijnen waren een uitstekende match. De combinatie van smaken waren sensationeel en ieder bord was een waar kunstwerk! Restaurant is zeer sfeervol en de bediening scherp, vriendelijk en ook spontaan en leuk.
Tante Koosje stond al een t...
Lees hele reviewEen fantastische avond.
Het Dining with the stars menu was overheerlijk en de wijnen waren een uitstekende match. De combinatie van smaken waren sensationeel en ieder bord was een waar kunstwerk! Restaurant is zeer sfeervol en de bediening scherp, vriendelijk en ook spontaan en leuk.
Tante Koosje stond al een tijdje op de lijst en ben super blij dat we deze kans gegrepen hebben, we komen zeker weer terug.
lekker eten met gebalanceerde gangen, ook het wijnarrangement paste goed bij alle gerechten.
jammer dat een deel van de bediening nog erg onervaren was en bijvoorbeeld zinnen uit het hoofd hadden geleerd: "de olijfolie is 12 jaar oud". vervolgens vraag wat dat betekent (waarom niet 10 jaar of 15 jaar?) en daar weten zij dan geen antwoord op. ook de uitleg bij iedere wijn was erg komisch.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.
Over Tante Koosje*
Keuken: Frans
Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.
Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.
De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.
Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.
Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.