Wat 192 mensen zeggen over De Compagnon
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Heerlijk gegeten, het truffelmenu waarbij de truffel niet te sterk aanwezig was, prima combi's. Leuke gezellige sfeervolle ambiance, maar je moet niet slecht ter been zijn met die smalle trappen. We hadden een van de beste tafels beneden aan het raam en zaten op gracht hoogte. Bediening was jong en daardoor iets min...
Lees hele reviewHeerlijk gegeten, het truffelmenu waarbij de truffel niet te sterk aanwezig was, prima combi's. Leuke gezellige sfeervolle ambiance, maar je moet niet slecht ter been zijn met die smalle trappen. We hadden een van de beste tafels beneden aan het raam en zaten op gracht hoogte. Bediening was jong en daardoor iets minder ervaren. Kan wat meer aandacht schenken aan de klant en beter luisteren. Zijn een paar drankjes vergeten. Voor de rest erg genoten.
Heerlijk knus restaurant met een frisse jonge bediening en leuk uitzicht.
Goede porties van de gerechten icm met heerlijk zelf gemaakt brood en olijven als Side dish.
Tweede keer bij de compagnon en wederom niet teleurgesteld. Dit keer in het kader van het vijf gangen truffelmenu. Daarnaast ook nog eens twee amuses vooraf en twee kleine gerechtjes tussendoor, die allen prima aansloten op het thema. Persoonlijk merk ik dat dit soort thema menu's niet helemaal aan mij besteed zijn,...
Lees hele reviewTweede keer bij de compagnon en wederom niet teleurgesteld. Dit keer in het kader van het vijf gangen truffelmenu. Daarnaast ook nog eens twee amuses vooraf en twee kleine gerechtjes tussendoor, die allen prima aansloten op het thema. Persoonlijk merk ik dat dit soort thema menu's niet helemaal aan mij besteed zijn, omdat truffel best een aanwezig ingrediënt is. Net als een wildmenu. Het wordt dan iets te veel van het goede. Toch vind ik dat de Compagnon de balans goed getroffen heeft. Verrassend om truffel in het cocos dessert aan te treffen en heerlijk ook bij in olijfolie en citroen gegaarde vis. Wijnadvies was ook weer perfect. Een fles witte Menetou Salon en bij het vlees een stevig glas rood. Waanzinnig lekkere dessert wijn bij het schuim van cocos en een aangeklede koffie om het af te maken. Dan krijg je de rekening en die is flink, maar elke cent waard. Minder hoog dan in een Michelin-ster restaurant, maar zeker zo goed, zo niet beter. Vertrouw op de kok en de bediening en je hebt een prima avond.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.
Over De Compagnon
Keuken: Frans
Restaurant de Compagnon, gevestigd in een monumentaal grachtenpand, heeft prachtig uitzicht over het water van het Damrak. Het restaurant heeft een klassieke en warme sfeer. Er wordt hier al vanaf 1992 gekookt.
De keuken is Frans met een persoonlijke eigen draai aan de gerechten. Deze gerechten worden gemaakt met dagverse en pure ingrediënten. Een liefde voor mooie kwalitatieve producten creëert bijzondere gerechten.
Restaurant de Compagnon presenteert een prachtige wijnkaart. Deze behoort met zijn keuze uit zo'n 400 wijnen tot een van de meest uitgebreide en unieke van Nederland, en maakt dat er voor elk gerecht een perfecte begeleiding binnen handbereik is.