Wat 398 mensen zeggen over Perceel*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Vorige keer waren we er in de winter, ditmaal gereserveerd in de zomer. De reis duurde wat langer dan gepland maar we waren er gelukkig toch nog op tijd. Maarten koek stond ons al op te wachten, leuk. Het terras was vanwege het mindere weer niet ingedekt, we kregen een plaatsje aan het raam, prima. Het schaaltje met...
Lees hele reviewVorige keer waren we er in de winter, ditmaal gereserveerd in de zomer. De reis duurde wat langer dan gepland maar we waren er gelukkig toch nog op tijd. Maarten koek stond ons al op te wachten, leuk. Het terras was vanwege het mindere weer niet ingedekt, we kregen een plaatsje aan het raam, prima. Het schaaltje met emping gekruid met Ras el Hanout, stond al op tafel, jammie. Als aperitief de witte huiswijn, een uit zuid west Frankrijk gemaakt van Gros Manseng en Sauvignon die erg goed beviel. De eerste drie hapjes zagen er geweldig uit, aangekleed met veel bloemetjes. Maar ook smaaktechnisch dik in orde.
De oester wilde we ook wel, ditmaal uitgevoerd met Lapsang souchong thee en dille olie. Keurig gepresenteerd, een hele grote Gillardeau oester met een zeer delicate smaak, super.
De tweede amuse was Hollandse nieuwe op een aardappel krokantje met een lekkere dip, prima.
De laatste amuse was een asperge soepje met een verrassende smaak component, de rode grapefruit die aan het soepje een hele andere beleving gaf, mooi.
De eerste begeleider werd door Maarten uitvoerig toegelicht, een Australische Pikes White Mullet 2014, een blend waarin de riesling de boventoon voert, mooi aroma en complex met heerlijke zuren in de mond. Op het bord een tartaar van dorade met erop roosjes van pata negra ham, tussen komkommer schijfjes quenelles van aardappel en groene blaadjes, ernaast toefjes crème van komkommer en een sausje van venkel. Een heerlijk licht gerecht met delicate smaakjes die prima samen smelten met de zuren van de heerlijke wijn.
Over naar een Franse Albariño 2015 van Laurent Miquel, bloemig aroma met tonen van grapefruit, fris in de mond met aangename mineraliteit en een rijke afdronk. Uit de keuken een forelfilet met erop stukjes kreeft en stukjes fetakaas afgewerkt met bloemetjes. Ernaast een quenelle spitskool met gedopte tuinboontjes, afgewerkt met daslook olie en een schuimige kreeftensaus. De forel die vorige keer in mijn beleving wat te gronderig was, was ditmaal veel subtieler. De kreeft en feta zorgde voor een goede balans en een aangename textuur. Allemaal relatief lichte smaken die keurig in balans waren met de wijn.
Over naar rood met de Pinot Noir 2015 Estate Series van Errazuriz, mooie heldere robijn rode kleur, in het aroma tonen van kers, aardbei en subtiele rooktoets, sappig in de mond met een elegante afdronk. Op het witte bord twee bereidingen van lam. Een balk van de rug, keurig doorgegaard met krokant gebakken vetrandje en een stukje uit de nek, langzaam gegaard met hele zachte textuur. Ernaast witte asperge en een crème van tamarillo (boomtomaat) met hierop krokant van brood, zaden en zilte groentjes. Aparte uitgeserveerd een bakje met mousseline van aardappel met krokante spelt en verse bieslook. De filet was mooi op smaak en het krokantje vetje gaf een extra dimensie, ook de cuisson sprak me erg aan. Net ietsje verder dan de medaillons die ik wel vaker op het bord heb. Het stukje uit de nek was behoorlijk hoog op smaak. De wijn was een prima ondersteuner en vulde het gerecht met zijn aroma, frisheid en aardse tonen aan.
De dessertwijn was weer een originele, Cerdon 2015 van Renardat-Fache, licht mousserend met in het aroma tonen van aardbei in de mond zacht met relatief weinig suikers. Op het bord een klassieke combinatie. Verse aardbei en een quenelle basilicum ijs met mousse van appel en pistachenootjes. Mooie smaken gecombineerd met aangename structuren.
Als afsluiter een krachtige espresso met een viertal lekkere friandises waarin de gezouten karamel met jasje van popcorn in positieve zin opviel.
Bediening was zeer goed tot uitstekend verzorgd ondanks het uitverkochte huis. Maarten Koek (door Heerlijk uitgeroepen tot Fromager van 1016) presenteerde op kundige wijze de wijnen. Sharon Tetterlo is een top gastvrouw die alle gasten op hele vriendelijk en zachtaardige wijze aandacht geeft. De leerling Marjolijn Moes was ook kundig in het presenteren van de gerechten.
Prijs-kwaliteitsverhouding is goed tot zeer goed, huiswijn koste €5,25, oester €4,50, vier gangen menu €44,50 begeleidende wijnen en het koffie garnituur €7,50.
Kortom een hele mooie beleving deze middag en terecht dat Perceel in de toplijst van Nederland staat. De signatuur van Jos Grootscholten, met het gebruik van verse kruiden en bloemen is deze middag zeer goed tot zijn recht gekomen, temeer daar het nu het seizoen van de bloemen is. We voegen Perceel dan ook graag toe aan onze favorieten lijst.
Alles klopte: de zintuig prikkelende witte en de perfect op elkaar afgestemde zwarte brigade. De opmaak van de borden, de wine & dine combinaties, we hebben er enorm van genoten!
Al vaak heb ik geprobeerd bij PERCEEL te eten als er b.v. Restaurantweek was, maar het was altijd heel snel volgeboekt, nu lukte het dus. Nou ja, wat kan ik zeggen. Lieve mensen, gezellige ruimte, niet te groot en waar het om gaat: HEERLIJK ETEN en alles een plaatje. De bloemetjes werden zeer gewaardeerd.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Capelle aan den IJssel e.o.
Over Perceel*
Keuken: Frans, Vis en zeevruchten
In de oude rustige dorpskern van Capelle aan den IJssel vind je op de dijk in het Oude Raadhuis het restaurant Perceel*. De dijk heeft een prachtige authentieke uitstraling en het opnieuw aangelegde terras schittert elke dag weer. In de zomermaanden kun je hier genieten van een uitgebreide lunch of diner met een prachtig uitzicht op de Hollandse IJssel.
Bij Perceel* word je verrast door onverwachte smaakcombinaties die je versteld doen staan. Ze houden ontzettend van bloemen en fleuren zowel het restaurant als de borden hiermee op. In het voorjaar en de zomer komen de kruiden en eetbare bloemen uit eigen kruidentuin die gelegen is naast het restaurant.
Ervaar het geweldige restaurant Perceel* zelf!