Wat 397 mensen zeggen over Perceel*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Op voorhand was het enigszins spannend hoe het zou gaan verlopen, want het was prachtig weer die dag en ik vreesde dat er misschien geen plaats zou zijn op het terras. Nu is het bij Perceel binnen ook heel erg fijn, wist ik van eerdere bezoeken, maar als het zulk lekker weer is dan wil je toch graag buiten zitten. M...
Lees hele reviewOp voorhand was het enigszins spannend hoe het zou gaan verlopen, want het was prachtig weer die dag en ik vreesde dat er misschien geen plaats zou zijn op het terras. Nu is het bij Perceel binnen ook heel erg fijn, wist ik van eerdere bezoeken, maar als het zulk lekker weer is dan wil je toch graag buiten zitten. Maar die vrees bleek ongegrond, er was nog een tafel beschikbaar op het terras, en die stond bovendien mooi in de schaduw, van een parasol.
Eenmaal plaats genomen, vloeiden alle zorgen onmiddellijk weg en begon het Grote Genieten. De gereserveerde lunch had op zich 4 gangen, maar je moet als je daar bent natuurlijk wel de uitbreiding “Rundertartaar op de wijze van de Chef” meenemen, anders is het net zoiets als naar Parijs gaan zonder de Eifeltoren te zien, dus werden het er 5. En wie hier de “chefsbite” oester versmaadt doet zich eveneens tekort.
Dus het werd best een hele serieuze lunch al met al, en hij was absoluut voortreffelijk. De relatief minste gang vond ik allicht het (overigens echt wel heerlijke) dessert aardbeien met rijst en citroen met een 9.5. Doordat de Rundertartaar en de Zeeduivel met Buikspek en Asperge elk een 10+ waard bleken, en de andere gangen “gewoon” een 10, kom ik voor het eten per saldo op een 10 gemiddeld uit.
Daarbij heeft dit restaurant ook een buitengewoon fijne zwarte brigade. Serieus waar. Bedienend personeel is bij andere van dit soort restaurants natuurlijk ook doorgaans wel vriendelijk en sympathiek en kundig, maar hier voelt het als nog een overtreffende trap van dat.
Ook nog complimenten voor de nieuwe sommelier, hij was er dan wel niet, maar ik heb wel van zijn keuzes mogen genieten, wat mij betreft mag hij na zijn proeftijd een vast contract krijgen. En ook complimenten voor de fijne achtergrondmuziekkeuze. Dit alles bij elkaar maakte dat het echt een topmiddag werd.
Op 1 juli jl. hebben mijn echtgenoot en ik genoten van een heerlijk avondje uit aan de IJssel. De bediening was top, de gastvrijheid was top, het eten was top en zeer verrassend. Alles kan en alles mag. Wij zijn geen overdadige wijndrinkers en konden de drankjes zelf naar believen invullen bij elke gang. Ik wilde de...
Lees hele reviewOp 1 juli jl. hebben mijn echtgenoot en ik genoten van een heerlijk avondje uit aan de IJssel. De bediening was top, de gastvrijheid was top, het eten was top en zeer verrassend. Alles kan en alles mag. Wij zijn geen overdadige wijndrinkers en konden de drankjes zelf naar believen invullen bij elke gang. Ik wilde de chefkok graag de hand schudden en natuurlijk kon dat. Sharon is een super vriendelijke dame die haar vak met hart en bezieling uitoefent en dat geldt ook voor het overige personeel. Zeer de moeite waard om bij Het Perceel te gaan eten.
Wij hadden op zondag 1 juli een fantastische avond bij Het Perceel. De zon scheen, het terras aan het water was open en wij kozen voor het volledige menu inclusief uitbreiding. We begonnen met een heerlijke oester met gefermenteerde vlierbes en yoghurtschuim: een ware smaaksensatie! Vervolgens dorade tartaar met rad...
Lees hele reviewWij hadden op zondag 1 juli een fantastische avond bij Het Perceel. De zon scheen, het terras aan het water was open en wij kozen voor het volledige menu inclusief uitbreiding. We begonnen met een heerlijke oester met gefermenteerde vlierbes en yoghurtschuim: een ware smaaksensatie! Vervolgens dorade tartaar met radijs en een saus van tomaat en kervel. Hierbij werd een mooie weissburgunder (pinot blanc) geserveerd. De saus en de vis waren mooi in balans en matchte goed bij de niet te zware wijn.
Vervolgens kregen wij de specialiteit van de chef: steak tartare op Perceelse wijze, met gepofte quinoa. Lekker crunchy en vol van smaak. Met de Chileense pinot noir, die vol van fruit met een klein tikje hout was, een mooie combinatie.
Wij vervolgden het menu met zeeduivel, een stevige vis die mooi gegrild was met een heerlijk stukje buikspek. De vinaigrette die hieromheen werd geschonken zorgde voor frisheid. De wijn - een cotes du Rhône met een blend van Marsanne, Roussanne, Viognier en Vermentino - was op zichzelf heerlijk, maar miste een klein beetje de frisheid die de vinaigrette had.
Daarna kwam met de heilbot echt een topgerecht. Geserveerd met een intense jus van visgraten was dit gerecht een ware smaaksensatie. De gewaagde wijnkeuze - een blend van gewurztraminer en muscat uit de Elzas - bleek een schot in de roos. Echt heel mooie balans tussen gerecht en wijn. Chapeau!
Toen kwam het hoofdgerecht van kalfsribeye met eendenlever, met broccoli en luchtige aardappelmousse. De combinatie kalf met eendenlever was schitterend, de mooie jus en de soepele wijn (grenache-Syrah uit de zuidelijke Rhône) maakte ook dit gerecht tot een hoogtepunt, terwijl de zon langzaam onder ging en wij langs het kabbelende water van de IJssel zaten.
Tot slot kregen wij een fris dessert met aardbeien, basilicumijs en een soort rijstepap gemengd met geitenkaas. Ook deze smaken waren zorgvuldig bij elkaar gezocht en brachten harmonie. De riesling auslese uit Duitsland zorgde voor een mooie zoet-zuur balans.
Als laatste mag niet onvermeld blijven de heerlijke frambozenmacaron bij de koffie, waar zelfs La Duree jaloers op zou zijn.
De bediening was heel vriendelijk, attent en toegankelijk.
Kortom: wij hadden werkelijk een topavond bij Het Perceel. Heel erg bedankt!
Plattegrond Alle restaurantdeals in Capelle aan den IJssel e.o.
Over Perceel*
Keuken: Frans, Vis en zeevruchten
In de oude rustige dorpskern van Capelle aan den IJssel vind je op de dijk in het Oude Raadhuis het restaurant Perceel*. De dijk heeft een prachtige authentieke uitstraling en het opnieuw aangelegde terras schittert elke dag weer. In de zomermaanden kun je hier genieten van een uitgebreide lunch of diner met een prachtig uitzicht op de Hollandse IJssel.
Bij Perceel* word je verrast door onverwachte smaakcombinaties die je versteld doen staan. Ze houden ontzettend van bloemen en fleuren zowel het restaurant als de borden hiermee op. In het voorjaar en de zomer komen de kruiden en eetbare bloemen uit eigen kruidentuin die gelegen is naast het restaurant.
Ervaar het geweldige restaurant Perceel* zelf!