Wat 398 mensen zeggen over Perceel*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Wij hadden op zondag 1 juli een fantastische avond bij Het Perceel. De zon scheen, het terras aan het water was open en wij kozen voor het volledige menu inclusief uitbreiding. We begonnen met een heerlijke oester met gefermenteerde vlierbes en yoghurtschuim: een ware smaaksensatie! Vervolgens dorade tartaar met rad...
Lees hele reviewWij hadden op zondag 1 juli een fantastische avond bij Het Perceel. De zon scheen, het terras aan het water was open en wij kozen voor het volledige menu inclusief uitbreiding. We begonnen met een heerlijke oester met gefermenteerde vlierbes en yoghurtschuim: een ware smaaksensatie! Vervolgens dorade tartaar met radijs en een saus van tomaat en kervel. Hierbij werd een mooie weissburgunder (pinot blanc) geserveerd. De saus en de vis waren mooi in balans en matchte goed bij de niet te zware wijn.
Vervolgens kregen wij de specialiteit van de chef: steak tartare op Perceelse wijze, met gepofte quinoa. Lekker crunchy en vol van smaak. Met de Chileense pinot noir, die vol van fruit met een klein tikje hout was, een mooie combinatie.
Wij vervolgden het menu met zeeduivel, een stevige vis die mooi gegrild was met een heerlijk stukje buikspek. De vinaigrette die hieromheen werd geschonken zorgde voor frisheid. De wijn - een cotes du Rhône met een blend van Marsanne, Roussanne, Viognier en Vermentino - was op zichzelf heerlijk, maar miste een klein beetje de frisheid die de vinaigrette had.
Daarna kwam met de heilbot echt een topgerecht. Geserveerd met een intense jus van visgraten was dit gerecht een ware smaaksensatie. De gewaagde wijnkeuze - een blend van gewurztraminer en muscat uit de Elzas - bleek een schot in de roos. Echt heel mooie balans tussen gerecht en wijn. Chapeau!
Toen kwam het hoofdgerecht van kalfsribeye met eendenlever, met broccoli en luchtige aardappelmousse. De combinatie kalf met eendenlever was schitterend, de mooie jus en de soepele wijn (grenache-Syrah uit de zuidelijke Rhône) maakte ook dit gerecht tot een hoogtepunt, terwijl de zon langzaam onder ging en wij langs het kabbelende water van de IJssel zaten.
Tot slot kregen wij een fris dessert met aardbeien, basilicumijs en een soort rijstepap gemengd met geitenkaas. Ook deze smaken waren zorgvuldig bij elkaar gezocht en brachten harmonie. De riesling auslese uit Duitsland zorgde voor een mooie zoet-zuur balans.
Als laatste mag niet onvermeld blijven de heerlijke frambozenmacaron bij de koffie, waar zelfs La Duree jaloers op zou zijn.
De bediening was heel vriendelijk, attent en toegankelijk.
Kortom: wij hadden werkelijk een topavond bij Het Perceel. Heel erg bedankt!
Deze keer in de zomer bij het perceel gezeten en gelet op het mooie weer heerlijk buiten op terras gezeten in mooie rustige omgeving. Eten uitmuntend, mooi opgediend. Bediening zeer vriendelijk en normaal, niet verwaand.
Mijn partner en ik hebben genoten van de bijzondere smaken binnen een 5-gangen menu, bereid en gepresenteerd door een bijzonder jong en enthousiast team! De entourage daarbij opgeteld, kunnen wij dit restaurant van harte aanbevelen.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Capelle aan den IJssel e.o.
Over Perceel*
Keuken: Frans, Vis en zeevruchten
In de oude rustige dorpskern van Capelle aan den IJssel vind je op de dijk in het Oude Raadhuis het restaurant Perceel*. De dijk heeft een prachtige authentieke uitstraling en het opnieuw aangelegde terras schittert elke dag weer. In de zomermaanden kun je hier genieten van een uitgebreide lunch of diner met een prachtig uitzicht op de Hollandse IJssel.
Bij Perceel* word je verrast door onverwachte smaakcombinaties die je versteld doen staan. Ze houden ontzettend van bloemen en fleuren zowel het restaurant als de borden hiermee op. In het voorjaar en de zomer komen de kruiden en eetbare bloemen uit eigen kruidentuin die gelegen is naast het restaurant.
Ervaar het geweldige restaurant Perceel* zelf!