Perceel*

Frans | €€€
9,4 (394 reviews)
100% aanbevolen

8-gangen Deluxe Perceel menu incl. kaviaar en eendenlever € 190,- € 155,-

Perceel*

Frans | €€€
9,4 (394 reviews)
100% aanbevolen

8-gangen Deluxe Perceel menu incl. kaviaar en eendenlever € 190,- € 155,-

Deal
8-gangen Deluxe Perceel menu incl. kaviaar en eendenlever
€ 190,- € 155,-

FNV maakt luxe uit eten gaan voor iedereen bereikbaar tijdens de FNV restaurantactie. Spaar bij de FNV voor een heerlijke korting bij de 500 leukste restaurants van Nederland.

Reserveer nu extra voordelig bij Perceel* en laat je culinair verwennen met het 8-gangen Deluxe Perceel menu incl. kaviaar en eendenlever voor slechts € 155,-. Dit is de aanbiedingsprijs, korting is hier al verrekend.

Heb je dieetwensen? Op het reserveringsformulier kun je je verzoeken aangeven zodat het restaurant daar rekening mee kan houden!

Let op! De kortingsprijs is alleen geldig bij een online reservering via deze website.

De korting wordt berekend over je restaurantrekening exclusief de drankjes.

Voor meer informatie over de spaaractie bekijk onze voorwaarden.

RESERVEER RESERVEER

Deal
4-gangen Deluxe lunch
€ 130,- € 99,50

Ga voordelig uit eten tijdens de FNV restaurantactie! Spaar in de winkel voor fantastische kortingen bij heerlijke restaurants door heel Nederland.

Geniet nu bij Perceel* van een waanzinnig 4-gangen Deluxe lunch voor slechts € 99,50. Dit is de aanbiedingsprijs, korting is hier al verrekend.
Heb je dieetwensen? Op het reserveringsformulier kun je je verzoeken aangeven zodat het restaurant daar rekening mee kan houden!

Let op! De korting is alleen geldig bij een online reservering via deze website.

De korting wordt berekend over je restaurantrekening exclusief de drankjes en supplementen.

Voor meer informatie over de spaaractie bekijk onze voorwaarden.

RESERVEER RESERVEER

Wat 394 mensen zeggen over Perceel*

9.4 Gebaseerd op 394 reviews. 100% van de gasten raden dit restaurant aan.
Eten
Service
Sfeer
Schrijf een review en deel je foto's

"Heerlijk !"
10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Alle gerechten als kleine kunstwerkjes en heerlijk van smaak. Vooral de rundertartaar is fantastisch !
Het personeel gastvrij en heel vriendelijk.
De sfeer is ongedwongen en je voelt je er meteen op je gemak.

Maaike op 19 januari 2015

8.3 Keuken 9 | Service 8 | Sfeer 8

Gisteravond heerlijk gegeten bij Perceel. Elk bord is een schilderijtje. De smaak is voortreffelijk. De wijnen sluiten goed aan bij de smaken op het bord. Vriendelijke bediening, niks is teveel. Een puntje van kritiek wat ons betreft. Wij kozen het all in menu. Gerechten, wijnen, water en koffie voor één prijs. Bij ...

Lees hele review

Gisteravond heerlijk gegeten bij Perceel. Elk bord is een schilderijtje. De smaak is voortreffelijk. De wijnen sluiten goed aan bij de smaken op het bord. Vriendelijke bediening, niks is teveel. Een puntje van kritiek wat ons betreft. Wij kozen het all in menu. Gerechten, wijnen, water en koffie voor één prijs. Bij het afrekenen bleek dat het kaasplankje niet bij het all in menu was inbegrepen. Ons advies: maak all in ook echt all in. Dit gaf een beetje een katerig gevoel aan het eind van de avond.

Marijke op 19 januari 2015

"kennismakingslunch"
9.0 Keuken 9 | Service 9 | Sfeer 9

Het was de week van de d.w.t.s. winnaars en een van de “runner up” was een interessante naam dus maar meteen geboekt voor de lunch. Capelle aan de IJssel is vanaf Breda niet goed aangegeven dus ging het, omdat we de weg niet kende, niet helemaal goed op de snelweg, maar we waren nog net op tijd. Parkeren kan voor de...

Lees hele review

Het was de week van de d.w.t.s. winnaars en een van de “runner up” was een interessante naam dus maar meteen geboekt voor de lunch. Capelle aan de IJssel is vanaf Breda niet goed aangegeven dus ging het, omdat we de weg niet kende, niet helemaal goed op de snelweg, maar we waren nog net op tijd. Parkeren kan voor de deur, handig. Sharon Tettero en Maarten Koek (sommelier) stonden ons al in de hal op te wachten, leuk. We mochten een tafel kiezen en dat werd er een aan het raam met uitzicht op de IJssel. De inrichting is klassiek met een moderne toets, twee grote kroonluchters vallen meteen op. Lichte tinten, de draagbalken en gordijnen zijn zwart. Links een houten bar met erachter aan de muur een glasrek. Rechts van de bar is een venster met inkijk naar de keuken. De tafels zijn van blank gevernist eiken en de gestoffeerde armstoelen zitten comfortabel.
Als aperitief de witte huiswijn, een uit zuid west Frankrijk gemaakt van Gros Manseng en Sauvignon die goed bevalt. Ernaast een schaaltje emping gekruid met Ras el Hanout, verslavend lekker. Verder een “kruiwagen” met een krokant “eiken” blaadje met frisse crème en een schaaltje met noten waarvan de walnoot was gevuld. Een leuke presentatie.
Op een kiezel een mini pizza Margarita, met aroma van oregano, frisse tomaten toets en een luchtige krokante bodem, keurig. Het menu werd uitgelegd en we vulde onze lunch aan met de extra specialiteit van de chef en met de chefsbite die als eerste werd uitgeserveerd. Een warme Gillardeau oester met geklaarde boter, salty fingers en krokantjes, puur genot.
Er werd er een sapje gepresenteerd in een uitgeholde rode biet om de mond te neutraliseren. Sap van rode biet, bleekselderij en mosterd, “lekkere” aardse tonen en we zijn gereed voor de eerste ronde.
Een schaaltje met zuurdesem brood werd uitgeserveerd met ernaast een schaaltje geitenboter met erop stukjes gezouten pompoenpit en bieslook.
De eerste begeleider is een Viviser 2012 uit Baden van het domein Ziereisen, in Frankrijk bekend als de Chasselas. Met een heerlijk aroma dat naadloos aansloot bij het gerecht. Een tartaar van dorade met erop partjes van tomaat, schijfjes rettich, schijfjes toast, blaadjes assortiment en ernaast een vinaigrette van selderij met mierikswortel. Delicate smaakjes met een mooie textuur, uitstekend in balans en mooi combinerend met de wijn.

Voor bij de specialiteit van de Chef was een Riesling geselecteerd, een droge van het huis Riffel met bloemig aroma, in de mond mooie zuren en een klein prikje op de tong. Op een schijf van een boomstam een plate cilinder van rundertartaar met erop fijn gesneden rauwe ui en augurk, gepofte quinoa, toefjes mayonaise met gefermenteerde groenten, blaadjes jonge veldsla en zuring. De tartaar was lekker smeuïg en mooi op smaak en dit werd aangevuld door de mooie delicate smaken van het garnituur en de heerlijke wijn.

We schakelen door naar een vollere witte, een Aneto 2011 uit de Douro gemaakt van een viertal druivensoorten. Rijp fruit met een toets van vanille, rijk en complex in de mond. Op het bord een zuurkool gerold in vetspek (lardo), gegaarde forel met erop krokant gebakken kaantjes met fijngesneden bieslook ertussen een quenelle compote van kwee-appel, het geheel is afgewerkt met waterkers en een vleesjus. De forel heeft een super cuisson maar de smaak is erg gronderig, iets minder mijn ding. De zuurkool combineert uitstekend met de lardo maar er blijft een taai stukje over in de mond op het eind, jammer. De wijn was een schot in de roos en keurig in balans met het gerecht.

We schakelden over op Spaans rood met de Arbol Blanco 2004. In het glas een diep donkere kleur, in het aroma tonen van zwart fruit, vijg en tabak, heerlijk fruitig in de mond met elegante tannines. Op het bord een stukje duivenborst met aardpeer structuren, tamarinde bereidingen, bundelzwammen en aardappel krokant, afgewerkt met komkommerbloemetjes en een eigen jus. Het gerecht werd later nog aangevuld met luchtige aardappelpuree met erop gepofte spelt en onderin een groene saus en het gegaarde hele pootje van de duif. De borstfilet had een perfecte cuisson en had een verfijnde smaak die mooi combineerde met het garnituur. Het boutje had een typische gril toets en de wijn was met zijn mooie zuren een prima begeleider, mijn favoriete ronde van de middag.

De dessertwijn was minder origineel, een Moscato D'Asti 2013 van Canelli. Uit de keuken een schaaltje met saus van eikenbast met hierin een Rumbaba cakeje in twee delen met ertussen een quenelle sorbet van karnemelk. Ernaast nog een krokantje en onderin compote van mandarijn. Niet echt “spannende” smaakjes en een wat eenvoudige slotronde.

Als afsluiter een krachtige espresso met een viertal lekkere friandises.

Bediening was zeer goed verzorgd, op een hele vriendelijke en kundige wijze.
Prijs-kwaliteitsverhouding is zeer goed, de all in prijs was €99,50 en de huiswijn koste €5,25.

De hooggespannen verwachtingen zijn grotendeels vervuld, hele mooie cuissons en een elegante stijl van bereiden met delicate smaakjes waarnaast keurige wijnkeuzes. Wij hebben weer een heerlijke culinaire middag beleefd, bedankt.

Ad Wijgerde op 16 januari 2015

"Perfecte avond"
10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Heerlijk en gezellig gegeten. De bediening is zoals je dat wenst, persoonlijk en attent. Men is er op uit je een meesterlijke avond te bezorgen en dat lukt ook. Wij komen weer.

M.N. op 12 januari 2015

"Verrassend"
8.0 Keuken 8 | Service 8 | Sfeer 8

Er werd ons in het 5-gangen menu + een verrassende variëteit aan bijzondere gerechten voorgeschoteld. Alles in een aparte presentatie en met een bijzondere finishing touch. Zeer prettige en adequate bediening door een jeugdige enthousiaste brigade die met flair optreedt. De prijzen zijn upscale maar gelet op de kwaliteit en verzorging in verhouding. Zeker voor herhaling vatbaar.

André H. Korenhof op 12 januari 2015

Plattegrond Alle restaurantdeals in Capelle aan den IJssel e.o.

Toon telefoonnummer

Over Perceel*

Keuken: Frans

In de oude rustige dorpskern van Capelle aan den IJssel vind je op de dijk in het Oude Raadhuis het restaurant Perceel*. De dijk heeft een prachtige authentieke uitstraling en het opnieuw aangelegde terras schittert elke dag weer. In de zomermaanden kun je hier genieten van een uitgebreide lunch of diner met een prachtig uitzicht op de Hollandse IJssel.

Bij Perceel* word je verrast door onverwachte smaakcombinaties die je versteld doen staan. Ze houden ontzettend van bloemen en fleuren zowel het restaurant als de borden hiermee op. In het voorjaar en de zomer komen de kruiden en eetbare bloemen uit eigen kruidentuin die gelegen is naast het restaurant.

Ervaar het geweldige restaurant Perceel* zelf!

RESERVEER RESERVEER
Alle restaurantdeals in Capelle aan den IJssel e.o.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij de meeste restaurants gratis reserveren en annuleren. De rekening betaal je pas in het restaurant. Sommige restaurants vragen om een kleine aanbetaling, dit wordt duidelijk aangegeven bij het plaatsen van de reservering.

Wij helpen u graag met het maken van een reservering. Neem contact met ons op telefoonnummer (010) 211 00 90 of per email via [email protected]

Ja, je kunt je oude code weer gebruiken die je voor de geannuleerde reservering heeft gebruikt. Deze code is na het annuleren weer actief geworden. Doet de code het echter niet? Neem dan contact op met onze klantenservice via [email protected].

Heb je van je reservering gebruik gemaakt, dan ontvang je automatisch een e-mail met daarin een uitnodiging om je gastronomische ervaring met het restaurant met ons te delen in een recensie. Klik in de mail op 'recensie achterlaten' en hier kun je een recensie schrijven over het restaurant dat je hebt bezocht.

HEERLIJK aanbiedingen

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op deze website hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden