Wat 397 mensen zeggen over Perceel*

9.4 Gebaseerd op 397 reviews. 100% van de gasten raden dit restaurant aan.
Eten
Service
Sfeer
Schrijf een review en deel je foto's

"kennismakingslunch"
9.0 Keuken 9 | Service 9 | Sfeer 9

Het was de week van de d.w.t.s. winnaars en een van de “runner up” was een interessante naam dus maar meteen geboekt voor de lunch. Capelle aan de IJssel is vanaf Breda niet goed aangegeven dus ging het, omdat we de weg niet kende, niet helemaal goed op de snelweg, maar we waren nog net op tijd. Parkeren kan voor de...

Lees hele review

Het was de week van de d.w.t.s. winnaars en een van de “runner up” was een interessante naam dus maar meteen geboekt voor de lunch. Capelle aan de IJssel is vanaf Breda niet goed aangegeven dus ging het, omdat we de weg niet kende, niet helemaal goed op de snelweg, maar we waren nog net op tijd. Parkeren kan voor de deur, handig. Sharon Tettero en Maarten Koek (sommelier) stonden ons al in de hal op te wachten, leuk. We mochten een tafel kiezen en dat werd er een aan het raam met uitzicht op de IJssel. De inrichting is klassiek met een moderne toets, twee grote kroonluchters vallen meteen op. Lichte tinten, de draagbalken en gordijnen zijn zwart. Links een houten bar met erachter aan de muur een glasrek. Rechts van de bar is een venster met inkijk naar de keuken. De tafels zijn van blank gevernist eiken en de gestoffeerde armstoelen zitten comfortabel.
Als aperitief de witte huiswijn, een uit zuid west Frankrijk gemaakt van Gros Manseng en Sauvignon die goed bevalt. Ernaast een schaaltje emping gekruid met Ras el Hanout, verslavend lekker. Verder een “kruiwagen” met een krokant “eiken” blaadje met frisse crème en een schaaltje met noten waarvan de walnoot was gevuld. Een leuke presentatie.
Op een kiezel een mini pizza Margarita, met aroma van oregano, frisse tomaten toets en een luchtige krokante bodem, keurig. Het menu werd uitgelegd en we vulde onze lunch aan met de extra specialiteit van de chef en met de chefsbite die als eerste werd uitgeserveerd. Een warme Gillardeau oester met geklaarde boter, salty fingers en krokantjes, puur genot.
Er werd er een sapje gepresenteerd in een uitgeholde rode biet om de mond te neutraliseren. Sap van rode biet, bleekselderij en mosterd, “lekkere” aardse tonen en we zijn gereed voor de eerste ronde.
Een schaaltje met zuurdesem brood werd uitgeserveerd met ernaast een schaaltje geitenboter met erop stukjes gezouten pompoenpit en bieslook.
De eerste begeleider is een Viviser 2012 uit Baden van het domein Ziereisen, in Frankrijk bekend als de Chasselas. Met een heerlijk aroma dat naadloos aansloot bij het gerecht. Een tartaar van dorade met erop partjes van tomaat, schijfjes rettich, schijfjes toast, blaadjes assortiment en ernaast een vinaigrette van selderij met mierikswortel. Delicate smaakjes met een mooie textuur, uitstekend in balans en mooi combinerend met de wijn.

Voor bij de specialiteit van de Chef was een Riesling geselecteerd, een droge van het huis Riffel met bloemig aroma, in de mond mooie zuren en een klein prikje op de tong. Op een schijf van een boomstam een plate cilinder van rundertartaar met erop fijn gesneden rauwe ui en augurk, gepofte quinoa, toefjes mayonaise met gefermenteerde groenten, blaadjes jonge veldsla en zuring. De tartaar was lekker smeuïg en mooi op smaak en dit werd aangevuld door de mooie delicate smaken van het garnituur en de heerlijke wijn.

We schakelen door naar een vollere witte, een Aneto 2011 uit de Douro gemaakt van een viertal druivensoorten. Rijp fruit met een toets van vanille, rijk en complex in de mond. Op het bord een zuurkool gerold in vetspek (lardo), gegaarde forel met erop krokant gebakken kaantjes met fijngesneden bieslook ertussen een quenelle compote van kwee-appel, het geheel is afgewerkt met waterkers en een vleesjus. De forel heeft een super cuisson maar de smaak is erg gronderig, iets minder mijn ding. De zuurkool combineert uitstekend met de lardo maar er blijft een taai stukje over in de mond op het eind, jammer. De wijn was een schot in de roos en keurig in balans met het gerecht.

We schakelden over op Spaans rood met de Arbol Blanco 2004. In het glas een diep donkere kleur, in het aroma tonen van zwart fruit, vijg en tabak, heerlijk fruitig in de mond met elegante tannines. Op het bord een stukje duivenborst met aardpeer structuren, tamarinde bereidingen, bundelzwammen en aardappel krokant, afgewerkt met komkommerbloemetjes en een eigen jus. Het gerecht werd later nog aangevuld met luchtige aardappelpuree met erop gepofte spelt en onderin een groene saus en het gegaarde hele pootje van de duif. De borstfilet had een perfecte cuisson en had een verfijnde smaak die mooi combineerde met het garnituur. Het boutje had een typische gril toets en de wijn was met zijn mooie zuren een prima begeleider, mijn favoriete ronde van de middag.

De dessertwijn was minder origineel, een Moscato D'Asti 2013 van Canelli. Uit de keuken een schaaltje met saus van eikenbast met hierin een Rumbaba cakeje in twee delen met ertussen een quenelle sorbet van karnemelk. Ernaast nog een krokantje en onderin compote van mandarijn. Niet echt “spannende” smaakjes en een wat eenvoudige slotronde.

Als afsluiter een krachtige espresso met een viertal lekkere friandises.

Bediening was zeer goed verzorgd, op een hele vriendelijke en kundige wijze.
Prijs-kwaliteitsverhouding is zeer goed, de all in prijs was €99,50 en de huiswijn koste €5,25.

De hooggespannen verwachtingen zijn grotendeels vervuld, hele mooie cuissons en een elegante stijl van bereiden met delicate smaakjes waarnaast keurige wijnkeuzes. Wij hebben weer een heerlijke culinaire middag beleefd, bedankt.

Ad Wijgerde op 16 januari 2015

"Perfecte avond"
10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Heerlijk en gezellig gegeten. De bediening is zoals je dat wenst, persoonlijk en attent. Men is er op uit je een meesterlijke avond te bezorgen en dat lukt ook. Wij komen weer.

M.N. op 12 januari 2015

"Verrassend"
8.0 Keuken 8 | Service 8 | Sfeer 8

Er werd ons in het 5-gangen menu + een verrassende variëteit aan bijzondere gerechten voorgeschoteld. Alles in een aparte presentatie en met een bijzondere finishing touch. Zeer prettige en adequate bediening door een jeugdige enthousiaste brigade die met flair optreedt. De prijzen zijn upscale maar gelet op de kwaliteit en verzorging in verhouding. Zeker voor herhaling vatbaar.

André H. Korenhof op 12 januari 2015

Plattegrond Alle restaurantdeals in Capelle aan den IJssel e.o.

Toon telefoonnummer

Over Perceel*

Keuken: Frans, Vis en zeevruchten

In de oude rustige dorpskern van Capelle aan den IJssel vind je op de dijk in het Oude Raadhuis het restaurant Perceel*. De dijk heeft een prachtige authentieke uitstraling en het opnieuw aangelegde terras schittert elke dag weer. In de zomermaanden kun je hier genieten van een uitgebreide lunch of diner met een prachtig uitzicht op de Hollandse IJssel.

Bij Perceel* word je verrast door onverwachte smaakcombinaties die je versteld doen staan. Ze houden ontzettend van bloemen en fleuren zowel het restaurant als de borden hiermee op. In het voorjaar en de zomer komen de kruiden en eetbare bloemen uit eigen kruidentuin die gelegen is naast het restaurant.

Ervaar het geweldige restaurant Perceel* zelf!

BOEK NUBOEK NU

Boek nu

BOEK NU
Alle restaurantdeals in Capelle aan den IJssel e.o.

Veelgestelde vragen

Ja, restaurants houden altijd rekening met eventuele dieetwensen. Je kunt je dieetwensen aangeven bij de opmerkingen op het reserveerformulier.

Bij de meeste deals zijn drankjes zijn niet inbegrepen.

Sommige restaurants bieden een all-in arrangement aan waarbij duidelijk wordt aangegeven welke drankjes wel zijn inbegrepen.

HEERLIJK aanbiedingen

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op deze website hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden